Djurgården vann svängig match

Från 2-0 till 2-4 till 5-4

HOCKEY

STOCKHOLM

Djurgården, Södertälje, Djurgården.

Det svängde ordentligt på Johanneshov i Stockholm.

Till slut stod stockholmarna som segrare med 5-4 efter straffar

Både Djurgården och Södertälje kom till matchen på tisdagen med tre raka förluster, men trots lagens dåliga facit bjöds de 5 043 på en bra och framför allt spännande match som svängde rejält - flera gånger.

De första tio minuterna var Södertälje utspelade. Djurgården förde spelet och tilläts åka som de ville i offensiv zon. Hemmalaget gjorde också 1-0 (David Longstaff), 2-0 (Ronnie Pettersson) och hade bud på ytterligare mål.

Vände matchen

Då tog SSK-tränaren Mats Hallin timeout.

- Vi började så där trött och spänt, men jag tycker vi visar lagmoral som kommer in i matchen, säger Hallin.

Efter timeouten jämnade spelet ut sig och med bara 24 sekunder kvar av den första perioden reducerade Södertäljes bäste spelare för kvällen Peter Larsson till 1-2 på ett distinkt slagskott från den vänstra tekningscirkeln.

- Vi gör ett dåligt byte där, säger Djurgårdens tränare Kent Johansson.

Psykologiskt mål brukar det heta och den här kvällen kunde ingen beskrivning passa bättre. SSK kom ut som ett nytt lag till den andra perioden och tog över fullständigt. Först kvitterade Mattias Pålsson till 2-2 på ett rappt handledsskott från högra tekningscirkeln.

Larsson tog sitt ansvar

Några minuter senare blev Juha Lind upphakad i fritt läge med Djurgårdsmålvakten Thomas Östlund - som vaktade målet eftersom Sergej Naumov åkt till OS med Lettlands trupp- utan åtgärd från domare Ulf Rönnmark. Men när Juha Tiilikainen efter ytterligare en halvminut råkade ut för samma sak blåste Rönnmark och tecknade för straff.

Veteranen Peter Larsson tog sitt ansvar och satte säkert straffen lågt vid Östlunds högra stolpe.

Bara dryga minuten senare gjorde Larsson 4-2. Ett mål som var identiskt med Pålssons kvittering och som gjorde den gamle brynäsaren till tremålsskytt.

Matchen vände igen

I den tredje perioden vände Djurgården återigen på matchen genom mål av Joakim Eriksson och Peter Lindelöf. Södertälje fick koncentrera sig på att rensa pucken ur egen zon och lyckades också få matchen till en förlängning som blev mållös.

Till straffläggningen bytte Djurgården ut Thomas Östlund, som inte hade någon av sina bästa kvällar, och satte in Jiro Nihei. Nihei tog samtliga tre straffar och när Mikael Johansson satte stockholmarnas tredje straff avgjordes matchen.

- Kul för Nihei att komma in och ta alla straffarna, säger Kent Johansson som var nöjd att få gå på OS-uppehåll med en seger i ryggen.

Elitserien tisdag

Stefan Serrander/TT