Modo vann efter förlängning i Malmö

Seger efter videokoll

HOCKEY

MALMÖ

Modo började och slutade bäst och vann över Malmö med 3-2 (0-1, 2-1, 0-0, 0-1) efter förlängning. Peter Högardh tråcklade in segerpucken i kassen, men domaren måste titta på videon för att avgöra om det blev mål där i slutsekunden.

Det var rörigt framför Andreas Hadelöv i Malmökassen, när Modo tryckte på. Före segermålet räddade Hadelöv när Pierre Hedin var helt fri. Modo skapade också en tredje målchans i förlängningen trots att man var en spelare mindre på isen.

Malmös tränare Per Bäckman:

- Det var rättvist att Modo vann, det är inget att diskutera. Vi krigade till oss en pinne, våra sex backar är inga världsmästare med klubba och puck men de kan kämpa, sade han.

Bäckman kan Modo

Ja, han vet ju vad Modo kan, eftersom han tränade dem förra säsongen.

Efterträdaren Jim Brithén tog över ett stabilt lag med massor av ishockeykunnande. Ett manskap som håller hög nivå även när det tar emot.

Hög lägstanivå, som uttrycket är på idrottsspråk.

- Stommen i laget är äkta Ö-vikare. Det är ett bra lag med stabilt grundspel. Vår första period var den bästa hittills under säsongen, sade Brithén.

Modo tog ledningen genom Stefan Öhman efter sex minuter i den första perioden och dominerade och surrade runt Malmökassen.

Från grundspelet lyfter Modo med rappa framstötar och vänder spelet från försvar till anfall blixtsnabbt. Passningarna hittade finurliga vägar, och gick inte det, så kom ett solonummer. Som när Miroslav Hlinka tog pucken i mittzonen och elegant gled förbi fyra Malmöspelare och satte 2-1.

Malmö kvitterade till 2-2

Målet kom fem minuter in i mittenperioden. Men Malmö kvitterade till 2-2 i spel fem mot fyra. Målskytt Jesper Mattsson.

Nu tar elitserien paus medan OS-hockeyn rullar igång borta i Salt Lake City.

Men spelarna ta inte paus hela tiden.

- De får vila nu men sedan ska vi ha ett träningsläger och även spela ett par träningsmatcher, bland annat mot Djurgården. Sedan är det slutspurt, vi vill gärna ligga kvar som tvåa i tabellen, det är viktigt inför slutspelet, sade Jim Brithén.

Elitserien tisdag

Bo Harmby/TT