Frölundas segersvit uppe i fem matcher

AIK allt närmare kvalspel

HOCKEY

GÖTEBORG

Frölunda tog femte raka segern, 5-2, mot AIK i Scandinavium på tisdagskvällen.

Därmed var säsongen hittills längsta segersvit ett faktum.

- Vi är mentalt starka nu, sade Frölundas tränare Conny Evensson.

Inledningen av matchen var dock ingen höjdare för Frölundas del. Det var mängder av missade passningar och stressade uppspel i den första perioden. Då var också AIK riktigt med i matchen.

- Jag tycker att vi var väl så bra som Frölunda, sade AIK:s Tommy Sandlin.

Det var också AIK som tog ledningen i matchen när Niklas Anger föste in pucken mellan benen på Petter Rönnqvist efter 4.08. AIK hade då en man på utvisningsbänken.

I första perioden var det bra att ha en man utvisad. När Frölundas Timmy Pettersson satt utvisad kvitterade Patrik Carnbäck.

AIK hade 2-1

Även i inledningen av den andra perioden lyckades AIK få lite press och stressade frölundaspelarna. Laget lyckades också ta ledningen med 2-1 genom Anders Gozzi efter 3.04 - även denna gång hade AIK en man i utvisningsbåset.

I mitten av den andra perioden fick dock Frölunda ordning på sitt spel och tog över matchen. Direkt efter en tekning kvitterade Patrik Carnbäck till 2-2. Tre och en halv minut senare stod det 4-2 till Frölunda sedan Christian Bäckman, direkt efter tekning, och Jens Karlsson, styrning, gjort varsitt mål.

- Efter de två målen hade vi ingen chans att komma tillbaka i matchen, sade Tommy Sandlin.

- Då fick Frölunda bredd och djup i sitt spel och vi fick aldrig något grepp på dem. Då var Frölunda helt enkelt för bra för oss.

Slappnade av

När Frölunda fick sin tvåmålsledning verkade det som om spelarna slappnade av och laget fick nästan samma nivå som man hade i två perioder mot Södertälje senast.

- Vi var tröga i början av matchen. Det verkar som om allt beröm vi fick efter matchen mot Södertälje gjorde att vi inte tog i ordentligt.

- Man kan inte slappna av mot ett lag som AIK som slåss om poäng och faktiskt spelat bra på slutet, sade Conny Evensson.

Målskyttet avslutades av Jonas Johnsson knappt åtta minuter in i slutperioden.

AIK står nu med nästan två skridskor i kvalserien. Tre matcher kvar att spela och åtta respektive nio poäng efter Södertälje och Linköping. Till det skall läggas ett underläge i målskillnadsstatistiken.

Elitserien tisdag

Leif Brändström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM