Sandlin: Jag struntar i kritiken mot mig...

Ny förlust - nu får AIK sikta in sig på kvalserien: Det här ordnar vi

HOCKEY

GÖTEBORG

Ny förlust - och nu förbereder AIK spel i kvalserien.

- Vi ska se till att behålla elitserietempot. Jag är inte orolig, det här ordnar vi, säger Tommy Sandlin.

Sedan viftar han bort kritiken som riktats mot hans sätt att sköta nya jobbet.

Foto: PETER WIDING
SKA KLARA AIK KVAR Tommy Sandlin har en tuff uppgift framför sig. Han ska försöka klara AIK kvar i elitserien - i en nervdallrande kvalserie. "Det här klarar vi, det lovar jag, säger Sandlin.

AIK gjorde en bra match mot Brynäs i söndags, vann första gången under Tommy Sandlins ledning, och spelade minst lika bra i inledningen av matchen mot Frölunda i Scandinavium.

Men i mittperioden åkte Frölunda ifrån och punkterade matchen somslutade 5-2. I båset stod Tommy Sandlin klädd i svart, med tunga axlar och hängande huvud, lite som vid en sorgehögtid.

Efteråt försökte han sammanfatta den sjätte förlusten av sju möjliga:

- När Frölunda var stressade hängde vi med. Men i andra perioden spelade dom drömhockey och då var vi ett nummer för små.

"Nu måste vi behålla elitserietempot"

Nu väntar tre veckors serieledighet - en tid då Tommy Sandlin förbereder sina spelare på kvalspel. Med tre matcher kvar efter OS är det åtta poäng och usel målskillnad upp till Södertälje ovanför strecket. Dessutom har SSK, och Linköping en poäng ovanför, en match mer att spela.

- Nu är det av stor vikt att vi i dom avslutande matcherna före kvalspelet lyckas behålla elitserietempot, säger Sandlin.

Räddningen kan bli den nya miniserie som de fyra sämsta lagen spelar under SM-slutspelet - i väntan på att kvalmotståndarna är utsedda.

Där väntar tre matcher.

- Jag är inte orolig. Ju tuffare en uppgift blir, ju mer tänd blir jag, säger Tommy Sandlin.

Men sex av sju matcher har slutat med förlust, laget är ju fortfarande inne i en negativ spiral?

- Det tycker jag inte. Nu har vi haft fem matcher och en halv mot Frölunda där det varit bra nivå på spelet. Rent spelmässigt ser vi att det är något på gång.

"Vi ska jobba vidare"

Berätta om upplägget för träningen under OS-vilan!

- Spelarna får fem dagars ledigt och tränar individuellt. Sen ska vi träna ganska hårt för att få upp fysiken, det har ju inte varit så många träningar de senaste veckorna.

- Då ska vi också jobba vidare med det nya grundspel vi börjat använda.

Hur länge har du varit inställd på kvalserien?

- När vi inte tog poäng av Linköping och Södertälje förstod jag att det skulle bli svårt att undvika kval.

Vad säger du om kritiken att du har haft en dålig inställning och varit för passiv, i både båset och intervjuer?

- Jag har sett det där. Jag är ju bara mig själv, har alltid stått med armarna i kors och inte brusat upp. Samtidigt läser jag att Bengt-Åke (Gustafsson) hyllas för sitt lugn och sin nonchalanta stil där han står med armarna i kors i Färjestad.

- Men jag bryr mig inte. Vi har ett fullständigt engagemang för att fullfölja vårat uppdrag och i april ska det vara gjort.

Är det ett löfte att ni klarar er kvar?

- Absolut!

Thomas Tynander