Franzén kan bli AIK:s nye ägare

Sanna AIK:are som delägare: Vi har pratat löst om det

HOCKEY

Ägarfrågan i AIK Hockey AB är fortfarande olöst.

Nu letar bolaget sanna AIK:are som delägare - och Sportbladet kan avslöja att en av de tillfrågade är förre lagkaptenen Rikard "Frazze" Franzén.

- Vi har pratat lite löst om det där och vi får se hur det blir. Klart är i alla fall att någonting måste göras, säger han.

Foto: ulf höjer
Rikard Franzén kan bli en av delägarna i AIK Hockey AB.

Backklippan Rikard Franzén, 33, spelar numera i schweiziska toppklubben Bern, men sina rötter har han inte glömt. Den förre AIK-kaptenen ser med olust hur klubben förfaller.

Han är djupt oroad.

- Att en så stark förening, med så många medlemmar och fans kan köras i botten på några år. Det är egentligen inte riktigt klokt, säger Rikard Franzén till Sportbladet.

"En helt annan förening"

"Frazze" fick själv lämna klubben under mer eller mindre förödmjukande former. När AIK Hockey bolagiserades fanns det ingen plats för trotjänaren och han fick sparken - trots att han var klubbens bäste spelare och en ikon bland supportrarna.

- Samtidigt var det inte AIK jag lämnade, i alla fall kändes det inte så. Det var en helt annat förening än den jag lärt känna och tycka om, säger Rikard Franzén.

De nya ägarna med Jokerits starke man Harry Harkimo som frontfigur har gjort fiasko och nu är det långt ifrån säkert om den finske idrottsmogulen över huvud taget vill befatta sig med AIK längre. Och övriga ägare - Alted AB, AIK Solna AB och föreningen AIK - har, enligt uppgifter, tröttnat på den finske stor-ägaren och vill få honom utköpt.

- Vi får se hur det blir. Jag kan inte säga någonting. Vi får höras senare, säger Harry "Hjallis" Harkimo kort.

Nu letar de tre andra ägarna efter köpare och de försöker hitta "riktiga" AIK:are, som är beredda att gå in med pengar. En av de tillfrågade är Rikard Franzén.

- Jag vet inte vad jag ska säga i dagsläget. Det pågår en del diskussioner, det gör det, men var dessa ska leda till vet jag inte, säger Rikard Franzén.

Är du intresserad?

- Som sagt, vi får se vad som händer.

Enligt uppgifter till Sportbladet har även andra kända spelar- och ledarprofiler fått förfrågningar om eventuellt delägarskap och just nu pågår förhandlingar.

"Allt ska lösas inom kort"

- Det finns en del trådar som vi drar i och jag hoppas att allting ska lösas inom kort, säger ordföranden Tommy Adamsson.

Sportsligt har AIK också havererat.

Klubben spelar nästa år i allsvenskan, men problemet är mycket större än så.

Det finns varken ett lag eller pengar.

De här äger AIK i dag:

Patrik Thornéus