Gerdéns födelsedag slutade med seger - och kramp...

”Det här var nog en av mina bättre matcher”

1 av 2 | Foto: MICKE SÖRENSEN
VILKEN FÖDELSEDAg Mikael Gerdén fyllde 26 år. Målvakten firade med att föra sitt Färjestad till 3-1 mot Malmö hemma. I slutade av matchen hade han kramp och ont överallt.
HOCKEY

KARLSTAD

Färjestads målvakt Mikael Gerdén fyllde 26 år igår.

Han firade med glädje - och smärta.

Glad över att äntligen få stå i centrum igen efter 3-1-segern över Mif. Men i tredje perioden hade han rejält ont.

- Jag måste ha slarvat med matchrutinen för jag fick kramp efter bara några minuter av tredje perioden. Jag kunde knappt komma upp på benen efter en räddning, det låste sig i båda benen och nu har jag ont överallt, sa en lätt generad Gerdén.

Gerdén värvades till Karlstad för två år sedan. Första säsongen fick han flera chanser - och tog dem. I fjol fick Mikael mest stå och titta på när schweizaren Martin Gerber storspelade i match efter match.

- Vad jag än gjorde så gjorde han det lite bättre. Martin gjorde inte en enda dålig match under hela säsongen. Men visst tror jag att jag snappat upp något från Gerber, fortsatte Mikael.

Han fick chansen i sex matcher under fjolårssäsongen och hade i somras funderingar på att lämna Färjestad. Intresserade klubbar fanns, bland annat i Tyskland.

- Men jag skrev på för Färjestad innan jag visste vad som skulle hända med Gerber. Men jag hade på känn att han skulle bli proffs.

Så blev det. I år kamperar Gerdén ihop med finländaren Sinuhe Wallinheimo. Nyförvärvet har vaktat målet inledningsvis, men finländaren har drabbats av en ljumskskada och därmed fick Gerdén chansen.

Och som han tog den. Mikael var bara två minuter och 20 sekunder från att hålla nollan innan Johan Norgren kunde överlista Färjestadsmålvakten då Mif spelade med en man mer.

- Det här var nog en av mina bättre matcher någonsin.

Att slå till på sin egen födelsedag gjorde förstås inte saken sämre.

Närmast väntar Leksand borta på torsdag.

- Jag hoppas att jag får chansen i fler matcher än sex den här säsongen. Det är mitt mål.

Och fram till torsdag lär Gerdén förbereda sig så att han slipper krampen som var nära att slå ut honom mot Mif.

- I tredje perioden fick jag något som skulle behålla vätskan i kroppen. Men det var för sent. Inför nästa match måste jag förbereda mig bättre. Det här känns faktiskt lite pinsamt, sa födelsedagsbarnet Gerdén.

Kom till FBK för två år sen

Patrick Kipler