Ja, ja, ja – och aj!

”Mitt första hattrick men det känns inte så bra”

1 av 2 | Foto: Krister Hansson
JAA Tre mål av Mifs Toivo Suursoo sänkte Södertälje. Estländaren gjorde kanske sitt livs match, "Jag fick så bra passningar av Juha Riihijärvi, så det var bara att sätta dit dem" sa han.
HOCKEY

MALMÖ

Först matchvinnare och sen skadad efter en lika onödig som brutal knätackling. Toivo Suursoo lämnade isstadion med blandade känslor efter Mifs segermatch mot Södertälje.

- Mitt livs första hattrick men det känns inte så bra i knäet.

Mifs estländare gjorde kanske sitt livs match när han sänkte Södertälje. Tre mål, en assist och en styrning i ribban dessutom.

- Jag hade många chanser mot Färjestad också utan att göra mål. Nu fick jag bra passningar av Juha Riihijärvi, så det var bara att sätta dit pucken.

Bara och bara.

Hans 3-0 var en briljant uppvisning. Två bortdribblade motståndare - tunnel på den siste - och sen en snabb backhand förbi Rolf Wanahainen.

Toivo Suursoo kan inte hålla sig för skratt när han pratar om målet.

- Vet inte hur det gick till. Jag brukar inte göra såna mål. Men det var en sån där dag då allt lyckas.

Suursoo skapade tillsammans med hårdjobbande Daniel Rydmark och eleganten Juha Riihijärvi farligheter matchen igenom.

- Det känns bra både offensivt och defensivt. Mycket stabilare än det kändes förra säsongen. Och Toivo var verkligen het, säger Juha Riihijärvi.

Varmt - även på isen

Glade Suursoo håller med. Han flyttade tillbaka från Luleå till Malmö i somras.

- Skönt att komma hit igen. Det är mycket varmare. Det var varmt även på isen, säger Toivo Suursoo.

Allt skulle ha varit på topp om det inte vore för Anders Backs onödiga knätackling.

- Det var bara lite drygt tio sekunder kvar, säger Toivo Suursoo.

Han vill inte säga att det var onödigt eller idiotiskt och jävligt onödigt som tränare Per Bäckman säger. Suursoo vill hellre vara glad för sin kanonmatch men läkaren Håkan Lindberg säger att det åtminstone inte kan bli tal om spel i nästa match.

- Det är en ledbandsskada, den vanligaste skadan av alla i hockeysammanhang. Men det kunde ha varit värre.

Marcus Thuresson som drabbades av en liknande skada på försäsongen kom tillbaka efter tre veckor, vilket anses snabbt i sammanhanget. Så tacklingen som gav matchstraff kan ha förstört Mifs bästa kedja i rätt många av de kommande matcherna.

Även Jesper Mattsson får förmodligen vila minst en vecka för den ögonskada han fick när en klubba träffade honom under visiret.

Stefan Alfelt