Conny: Jag var aldrig orolig...

Norrena ersatte Lundqvist - och storspelade

HOCKEY

LULEÅ

I två matcher har Frölundas målvakt hetat Henrik Lundqvist.

Resultat: ett insläppt mål - trots det hette målvakten i segermatchen mot Luleå, Fredrik Norrena.

- Jag har en finsk landslagsmålvakt och kanske innan säsongen är över även en svensk, säger tränare Conny Evensson efter 2-1 segern.

Foto: ANDERS CARLSSON
Fredrik Norrena ersatte överraskande Henrik Lundqvist, som storspelat i två raka matcher, i Frölundas mål mot Luleå.

Inför den här säsongen värvades Fredrik Norrena till Frölunda. Norrena är landslagsmeriterad och förra säsongen blev han också draftad samt erbjuden kontrakt i NHL-klubben Tampa Bay, men tackade nej.

- Visst lockar NHL, men inte till vilket pris som helst. Jag nappar inte på vad som helst, jag har en familj att tänka på och vi trivs bra i Göteborg, förklarar han.

I stället valde han att anta anbudet från Frölunda och helt plötsligt stod Frölunda med vad som kan visa sig vara den starkaste målvaktsbesättningen i elitserien.

Lagets andre målvakt Henrik Lundqvist har i två matcher i rad spelat mycket bra - men det räcker inte för att garantera speltid.

Henrik höll nollan

I senaste matchen höll Lundqvist nollan hemma mot Djurgården - trots det blev han förpassad till avbytarbänken av Evensson i matchen mot Luleå.

- Det var nog många som tyckte att målvaktsbytet var konstigt, men jag var aldrig orolig, säger Evensson.

Och Norrena tog förtroendet på bästa sätt. Han bjöd på ett bländande spel och det var ytterst nära att han fick hålla nollan - men en linjeman ställde till för honom.

Linjemannen i vägen

Det var Per Ledin i Luleå som sköt pucken längs sargen och Norrena gick ut för att stoppa pucken bakom mål.

Enda problemet var att pucken redan blivit stoppad i rundeln och inspelad framför mål av Linus Fagemo till en helt ren Jonas Rönnqvist.

- Man vet inte om man ska gråta eller skratta. Den här regeln om att inte blåsa av när en domare inverkar på spelet känns inte bra en sån här gång.

Det är bara att hoppas att det jämnar ut sig under säsongen.

Efter det målet spikade Norrena och Henriksson igen.

Det ska sägas att det inte saknades chanser. Bägge lagen hade frilägen och bra avslut, men detta var målvakternas match.

I den avgörande straffläggningen avgjorde sedan två unga spelare för Frölunda.

Den första straffen satte Magnus Kahnberg och den andra satte Alexander Steen efter att ha grundlurat Daniel Henriksson.

- Jag hade kanske hoppats att få ett lite större ansvar - men situationen med Lundqvist sporrar och det är inte så illa det heller, avslutar Norrena.

Håkan Stridblom