”Ibland lyckas man inte med värvningarna”

Mats Waltin svarar på kritiken

HOCKEY

Djurgårdens sportchef Mats Waltin fick hård kritik i Sportbladet i går.

Nu ger han svar på tal.

– Ibland lyckas man med värvningar och ibland inte, säger Mats Waltin.

Det är kris i Djurgården.

Mesta mästarna ligger näst sist i elitserien. Ett ovanligt facit för Djurgården som inte legat under slutspelsstrecket på 14 år eller nästan 500 omgångar.

I går gick det att läsa en krönika signerad Patrik Thornéus i Sportbladet där Mats Waltin fick hård kritik i sin roll som sportchef.

– Jag tycker inte att kritiken är rättvis. Jag har varit sportchef i fyra år för Djurgården och de första två åren blev vi svenska mästare och i fjol slutade vi trea i elitserien. Nu ligger vi dåligt till, men det kommer att vända, säger Waltin.

Varför har inte nyförvärven lyckats?

– Svårt att säga. Vi har haft stor omsättning av spelare, kanske för stor och det är svårt för nya spelare att acklimatisera sig i en ny klubb. Sedan så behöver många spelare en lång inkörningsperiod till torpedhockeyn, säger Mats Waltin.

Waltin har inga funderingar på att förändra spelsystem. Torpedhockeyn ska vara kvar i Djurgården.

– Jag vägrar att spela ett system där man bara avvaktar och väntar på motståndarnas misstag. Vi i Djurgården ska vara kreativa och skapa framåt. Det är i alla fall målsättningen, säger Waltin.

Ytterst ansvarig

Mats Waltin är ensam ansvarig för de spelare som värvas till Djurgården. Som hjälp har han ett bollplank, ett grupp hockeykunniga människor som tycker till om tilltänkta nyförvärv.

– Ibland lyckas man med nyförvärv – ibland inte, säger Waltin.

Några fler nyförvärv är inte aktuellt. Djurgården har inte råd.

– När sedan publiksiffrorna är så dåliga blir inte förutsättningarna bättre att få loss pengar till spelarköp, säger Mats Waltin.

Läs Patrik Thornéus kritiska krönika

Tomas Ros