Fest i Globen - då chockhöjs priserna

260 kronor för att se Djurgården mot Leksand i morgon

HOCKEY

Djurgården chockhöjer biljettpriset till matchen mot Leksand i morgon.

Från 200 till 260 kronor

- Kommer det runt 10 000 åskådare tjänar vi en miljon kronor på matchen, säger Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström.

Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
Dyrt att se Leksand När Leksand kommer till huvudstaden höjer Djurgården biljettpriserna - rejält. 260 kronor kan en biljett kosta till Globen i morgon. Vanligtvis finns inga biljetter över 200 kronor till Djurgårdens matcher.

Leksand har alltid dragit extra med publik.

Det har Djurgården märkt.

Nu höjer man priset till matchen i Globen på torsdag.

- Vi har gjort så i flera år i matcherna mot Leksand, AIK och Färjestad. Nu finns inte AIK i eliten längre, men vi höjer fortfarande när Leksand och Färjestad kommer på besök, säger Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström.

Anledningen till att Djurgården höjer priset är av ekonomiska skäl.

Publiken kommer till Globen, trots de dyrare biljettpriserna.

Hoppas på 10 000

- Vi har alltid haft bra publiksiffror mot Leksand. Vi hade sålt runt 8 000 biljetter i måndags och det pekar på en publiksiffra på runt 10 000 åskådare. Det blir den bäst besökta hockeymatchen i stockholmsregionen den här säsongen, säger Tommy Engström.

Till en vanlig elitseriematch i Globen kostar biljetterna till Djurgårdens matcher mellan 130 till 200 kronor. Matchen mot Leksand i morgon har ett pris på 160 kronor till 260 kronor.

Att höja biljettpriset till enskilda matcher är ovanligt i elitserien. Förutom Djurgården är det bara Brynäs som har olika biljettpriser beroende på motstånd. Även där är det när Leksand kommer på besök som biljettpriset höjs.

Viktig inkomst

Kommer det runt 10 000 åskådare till Globen i morgon innebär det en viktig inkomstkälla för Djurgården.

- Kan handla om runt en miljon kronor. Det är mycket viktiga pengar för oss, speciellt när de inledande matcherna för oss i elitserien inte lyckat så mycket folk, säger Tommy Engström.

Leksands sportchef Anders "Masken" Carlsson har full förståelse för att Djurgården höjer biljettpriset när Leksand kommer på besök.

- Javisst, när varan de levererar till publiken blir bättre brukar ju priset stiga, säger "Masken" och skrattar.

Enligt "Masken" kommer flera tusen masar se matchen i Globen - trots det dyrare biljettpriset.

Tomas Ros