Nu var Gauthier Super-Sean igen

”Vi behövde verkligen tre poäng”

HOCKEY

I söndags slog ridån ned hårt i huvudet.

Baklängesmålet i sista sekunden mot Linköping kändes som en knock- out.

I går handlade det däremot om en galakväll för Leksands målvakt Sean Gauthier.

Scenförändringen var total för kanadensaren, som faktiskt blev stor artist i en match som utan honom varit näst intill befriad från underhållning.

What a difference a day make – vilken skillnad en dag kan göra.

Kanske nynnade Gautier på den gamla slagdängan när han travade hem från Leksands Isstadion efter 3-0-segern mot Malmö i går kväll. Det fanns förutom fullpoängaren mycket att glädjas åt.

29 skott – avklarade med beröm godkänt.

Inblandning i matchens märkligaste situation, en av få där publiken lockades till förvåning – och sedan skratt.

En utmärkt straffräddning.

Två frilägesparader, samt en del annat grovarbete.

Första nollan

Det är höjdpunkterna i Gautiers 100-procentiga framträdande mot Mif. Summan av allt puckmotande gav honom alltså hans första nolla i elitserien, den sjätte totalt i Leksandströjan.

– Det är skoj, helt klart. Men det viktiga var att vi klarade av att vända trenden. Vi behövde verkligen tre poäng, och nu ska vi göra allt för att fortsätta på den vägen, säger Sean.

Förklaringen till att du höll tätt?

– Jag var revanschsugen efter det som hände i söndags. Dessutom hade jag oerhört stor hjälp av mina backar i den här matchen. Att jag dessutom får fortsätta stå i kassen, stödet från coacherna, betyder mycket. Jag känner att spelet hela tiden blir bättre och bättre ju mer jag får spela, fortsätter Gautier.

Förutom det gedigna arbetet var Leksands målvakt inblandad i två dråpliga situationer. En i slutet av matchen när pucken studsade fel i sargen och hoppade in framför kassen när Gautier var kvar bakom.

Och så den som alla – inklusive lagkompisen och forwarden Göran Hermansson – som såg matchen lär minnas ett tag?

Nära självmål

– Oh, yes. Det var hemskt! Jag gick ut och mötte pucken en bit vid sidan av kassen. När jag hade stött ut den till Göran, skulle han förmodligen bara lägga den till en annan medspelare som aldrig kom där han hade hoppats. Istället gled den mot vår tomma målbur?

– Så vad skulle jag göra? Det var bara att kasta klubban. Att pucken sedan träffade stolpe och ut kunde förstås inte jag veta i det läget, säger Gautier och ler.

Den efterföljande straffen tog han enkelt hand om. Och Göran Hermansson var förstås tacksam:

– Lita på att det var några hemska minuter för mig. Utan stolpen, och Seans straffräddning hade det kunnat bli riktigt pinsamt. Nu kom jag undan med lite gliringar från lagkompisarna.

Mer om elitserien:

Pelle Marklund

ARTIKELN HANDLAR OM