Far och flyg, Brynäs

Krislaget tar hjälp av flygvapnet

HOCKEY

Krisföreningen Brynäs tar hjälp – av militären.

Tre officerer vid flygvapnet har anställs av föreningen.

– De startar i dag och målsättningen är att de ska få ut det optimala av spelarna, säger ordförande Håkan Berg.

Foto: PERNILLA WAHLMAN
Får experthjälp Ove Molin och Brynäs tar hjälp av Flygvapnet för att komma ur krisen.

Anrika Brynäs ligger sist i elitserien. För hockeytokiga Gävle är det ett stort bakslag och kritiken mot lagledning och spelare har inte varit nådig.

I går genomförde Brynäs ett krismöte. Luften rensades och spelare och ledare pratade ut om situationen.

Någon stor förändring till dagens match mot Frölunda blir det inte – i alla fall inte på isen.

Men ledarstaben förändras. In kommer tre stycken flygofficerare som jobbat mycket med pilotutbildning i Ängelholm.

– Alla detaljer är inte klara. Fram till söndag ska de bara observera och analysera hur laget fungerar, säger Brynäs ordförande Håkan Berg.

Efter helgens matcher är det landskampsuppehåll i en vecka. Då tar officerarna befälet på allvar i Brynäs.

– De ska skapa en bättre lagsammanhållning och försöka få ut all energi som finns i spelarna. De har lång rutin av sånt här och jag tror de kan lyckas i Brynäs, säger Håkan Berg.

Militärens intåg i Brynäs innebär inte att Ove Molin, Janne Larsson och de andra i Brynäs behöver sova i tält eller stå i givakt 07.00 varje morgon.

– Och de behöver heller inte käka ormar till lunch. Det här handlar om mental träning i modern miljö som spelarna känner igen. Det här ska bli en positiv åtgärd som kan bidra till att laget blir bättre – både på isen och vid sidan om, säger Håkan Berg.

Letar efter nya spelare

På mötet i går berättade även sportrådet med Anders Bäckström, Janne Kock och Michael Sundlöf att jakten på nyförvärv ska intensifieras.

– Vad gäller tränarfrågan så fortsätter vi med Esko Nokelainen, säger Håkan Berg, som samtidigt förnekar att Brynäs inte skulle ha råd att sparka Nokelainen och därmed lösa finländaren från två-årskontraktet.

– Visst tjänar de utländska tränarna mycket pengar, men vi skulle aldrig riskera att åka ur på grund av ett bistert ekonomiskt klimat, säger Håkan Berg.

Tomas Ros