”Du var bäst i dag”

SSK tog hem kasskampen: Fel att det avgörs så här

HOCKEY

JÖNKÖPING

Rolf Wanhaninen blev av med sin plats i Tre Kronor.

Stefan Liv fick behålla sin.

I går, inför fullsatta läktare i Jönköping, var det Wanhainen som var en vinnare.

Foto: ANDERS DEROS
SNYGGT JOBBAT Stefan Liv klappar om sin överman Rolf Wanhainen. Straffavgörandet båda målvakterna kallar för "lotteri" vanns för andra gången av Södertälje.

Han var bäste man på banan när Södertälje på vann på straffar mot HV. Och att det slutade 1-1 efter ordinarie speltid och förlängning var kanske inte så konstigt, med två av Sveriges just nu tre bästa målvakter på plats.

- Det gick bra i dag, tyckte Wanhaninen.

- Men någon revansch för att jag åkte ur landslaget ser jag det absolut inte som. Jag vill väldigt gärna spela i Tre Kronor, ställer upp om jag blir uttagen.

- Fast blir jag inte det är det inget jag grämer mej över, nu får jag lite extra tid att träna med SSK, förbreda mig för fortsättningen av elitserien i stället, det känns rätt bra det också.

Medan Wanhainen var ett enda stort leende efteråt var Stefan Liv desto mer besviken:

- Släpper man bara in ett mål på hemmaplan ska det bli vinst. Fast då måste man nog ha bättre fart, vara vassare framåt, än vad vi var i kväll.

"Han var suverän"

Liv får nu sällskap av Linköpings Mikael Sandberg till Karjala cup.

- Jag tycker Roffe är en bättre målvakt, säger Liv. De båda spelar väl ungefär likadant, är väldigt lugna, ser alltid ut att ha situationerna under kontroll.

- Har Roffe någon svaghet så är det väl kanske att han, precis som jag, inte alltid kommer rätt i spelet runt kassen. Men för det mesta är han suverän, tyvärr var han ju det i dag också.

Wanhaninen släppte en retur som träffade Per-Åge Skröders skridsko och otagbart gick i nät. Liv lurades av ett skott som träffade lagkompisen Peter Ekelunds ena skena och bytte riktning.

I övrigt tog de båda allt.

- Liv har gått framåt enormt de senste säsongerna, berömmer Rolf Wanhainen. Han är en modern målvakt, väldigt rörlig och följsam. Mikael Sandberg kanske står upp lite mer, annars är det nog ingen större skillnad.

Det straffavgörande båda målvakterna kallar för "lotteri" vanns alltså för andra gången av Södertälje.

- Förra vintern tyckte jag att vi aldrig vann på straffar, nu studsar puckarna mera rätt.

- Men det hindrar inte att jag fortfarande tycker det är helt fel att avgöra elitseriematcher på det här sättet, sa matchvinnaren Rolf Wanhainen.

Sportbladet