7:e himlen

Malmö förnedrade Timrå med 7-0: Vi spelade som vi ska

HOCKEY

MALMÖ

Borta mot Timrå tappade Mif en 2–0-ledning till 2–5 i sista perioden.

I går tog rödhökarna en gruvlig revansch.

– Att släppa in fem mål i sista perioden får bara inte hända. Nu spelade vi som vi ska, säger tvåmålsskytten Mika Hannula.

Mif på hemmais är ett helt annat lag än borta. På åtta bortamatcher har Mif bara tagit en poäng. Det gör Malmö till seriens sämsta bortalag medan man med 19 poäng är fjärde bästa hemmalag.

– Det har blivit en grej som sätter sig i skallen. Det finns ingen anledning till att vi inte skulle kunna spela likadant borta som hemma, säger Mika Hannula.

På torsdag väntar bortamatch mot topplaget HV 71.

– En nyckelmatch för oss. Kunde det lossna för oss nu på bortaplan blir vi farliga, säger Mika Hannula.

”En tillfällighet”

Mif:s tränare Per Bäckman sa efter matchen att det var en tillfällighet att hans lag gjorde sju mål och att det förmodligen inte skulle hända igen i år.

– Sa han det? Där får han fel. Det här ska vi nog upprepa, säger Mika Hannula.

Timrå var ingen riktig värdemätare på hur Mifs form är efter uppehållet eftersom laget var riktigt dåligt.

Däremot gjorde många Malmöspelare bra insatser.

– Vi var på hugget och visade mycket styrka, säger backen Johan Norgren som har övertygat hela säsongen både offensivt och defensivt.

När matchen redan sen länge var avgjord kastade han sig på isen med huvudet före för att förhindra en skottchans för Timrå.

– Gör vi mycket mål är det bra för vårt självförtroende men det är lika viktigt att Andreas Hadelöv får hålla nollan, säger Johan Norgren, som håller med Hannula om att matchen mot HV blir en nyckelmatch.

Känner ingen press

– En delikat uppgift men vi har förlorat så mycket på bortaplan att vi har allt att vinna och absolut inte behöver känna någon press längre.

– Vi har haft många hedersamma förluster borta men det ska vara slut med dem nu, säger Norgren.

Stefan Alfelt ([email protected])