”Jag är inne i ett grymt stim”

Timrås Niklas Nordgren om sin succésäsong

HOCKEY

LINKÖPING

Redan efter 19 omgångar har han gjort fler poäng än på hela förra säsongen.

Större, starkare och bättre än någonsin.

- Debuten i Tre Kronor har betytt mycket för självförtroendet, säger Timrås Niklas Nordgren, 23 - en av hjältarna mot Linköping.

Foto: PRESSENS BILD
...OCH GLÖDHET Niklas Nordgren jublar efter 1-0 mot Linköping och nu är Timrås fynd en av elitseriens absolut hetaste spelare.

I fjol var det på gränsen att den forwarden överhuvudtaget tog plats i laget.

Nu är han inte bara en av Timrås absolut hetaste spelare - utan även hela elitseriens.

På hela förra säsongen producerade Niklas Nordgren 14 poäng, hittills i höst har det blivit 16 stycken: 7 mål och 9 assist.

"Orkar mer i år"

Dessutom två fullträffar för Sverige mot Finland i Karjala cup nyligen.

Mot LHC lirkade han fräckt in ledningspucken och gjorde som vanligt mycket nytta.

- Jag är inne i ett grymt stim då det mesta fungerar och det är en otroligt skön känsla. Laget kämpar något grymt för varandra och vi vet att vi kan slå alla lag.

Förklaringen till hans succé är - träning.

- Jag har aldrig tidigare varit bättre tränad och känt mig så stark som nu. Det är faktiskt en markant skillnad i exempelvis konditionen. Jag orkar åka betydligt mer på isen och är också snabbare.

"VM vore kul..."

Nu är du en av elitseriens hetaste spelare.

- Det får andra bedöma, men visst har det gått klart över förväntan. Om någon sagt före säsongen att jag skulle spela i Tre Kronor under hösten hade jag trott att personen skojade.

Vad har uttagningen i landslaget betytt?

- Väldigt mycket, det var en stor ära och jätteroligt. De tre matcherna var otroligt lärorika med högre tempo och tuffare närkamper än jag är van vid. Självförtroendet har ökat ännu mer och jag vågar att göra mer på planen.

...och VM?

- Lugn, lugn. Det vore självklart enormt kul, men man måste tänka på attkonkurrensen är stenhård. Jag fortsätter att göra mitt bästa i Timrå och hoppas att det räcker.

Så här långt kan i alla fall ingen klaga.

Joakim Löwing