KÖPSTOPP

Brynäs har inte råd att köpa sig ur krisläget

HOCKEY

Sorry alla Brynäs-fans.

Det blir inga nya spelare.

- Vi har inte råd. Ekonomin är back flera miljoner kronor just nu, säger Håkan Berg, klubbdirektör.

Det är kris i Brynäs.

Laget är hjälplöst sist i elitserien.

I torsdags föll laget med 3-0 mot Malmö och är nio poäng från en tiondeplats och säker mark i elitserien.

Och när andra elitserieklubbar köper och säljer spelare kan Brynäs bara stå vid sidan om och titta på.

Orsak: Pengarna är slut.

- Vi har beslutat att fortsätta med oförändrad spelartrupp. Ekonomin tillåter inga nya spelare, säger klubbdirektör Håkan Berg.

Brynäs har pratat med banker om att utöka lånen, men fått nej.

Även sponsorer har kontaktats men svaret har varit detsamma.

- Vi gjorde en satsning inför säsongen och köpte Jamie Ram, Tommie Miettinen och Veli-Pekka Laitinen. Det kostade oss ungefär fyra miljoner kronor extra. Vi kan helt enkelt inte utöka vår kostnadskostym något mer, säger Håkan Berg.

Chockbesked

För alla supportrar till Brynäs kommer beskedet om att spelartruppen blir oförändrad som en chock. De längtar efter en målskytt som kan rädda laget kvar i elitserien. Hittills har laget bara gjort 33 mål på 20 matcher - sämst i elitserien och alldeles för dåligt.

- Skulle vi värva en riktigt bra målskytt så skulle det kosta oss en miljon kronor. Lönerna har stigit kraftigt de senaste åren och det hämmar oss rejält, säger Håkan Berg.

Kan sluta i kaos

Nu får Brynäs hoppas på att spelartruppen tar sig samman och får igång spelet. Annars väntar en oviss och jobbig kvalserie som mycket väl kan sluta i kaos för den hockeytokiga staden Gävle.

- Jag tycker vi har så pass bra lag att vi ska kunna hålla oss kvar. Efter tränarförändringen när Gunnar Persson kom in så har det blivit mer go i laget. De tre senaste matcherna har spelet sett bättre ut, säger Håkan Berg.

Så här mycket kostar det att värva en spelare

Tomas Ros