Kungen av ”Kempis”

Werner efter showen: Foppa kommer aldrig att tro mig

HOCKEY

ÖRNSKÖLDSVIK

Kungen regerar.

Och i Kempehallen är Magnus Wernblom, 29, störst.

I går visade han det igen - med en väsentlig skillnad.

Han l i r a d e bort stackars Timrå.

Foto: PATRICK TRÄGÅRDH/PRESSENS BILD
Magnus Wernblom spänner musklerna igen - och efter uppvisningen mot Timrå vet vi att den gamle hårdingen också kan l i r a hockey.

Det blev till slut hela 7-3 och Magnus Wernblom låg bakom fyra av målen.

I Canal plus kallades han "Gretzky" av kommentatorn Niklas Holmgren. Och visst, "Werner" hade ett par byten, där han dribblade och slog ett par makalösa passningar, i Foppa-klass.

Bättre betyg kan man inte få i Modo och "Kempis".

- Han kommer aldrig att tro mig om jag berättar om passningen till 5-0. Därför får jag lägga beslag på matchfilmen, säger Wernblom och skrattar.

Magnus Wernblom av säsongen 2002-03 ser bättre ut än någonsin.

- Helt klart, säger tränaren Jim Brithén. Men så är han också bättre tränad än någonsin. Då orkar han dominera och styra.

Wernblom tillhör de berömda 73:orna i Modo. De som vann TV-pucken 1988 och där i dag Peter Forsberg, Markus Näslund, Hasse Jonsson och Andreas Salomonsson spelar i NHL.

Därför stannar han

Magnus Wernblom hade kunnat varit där själv, men mannen med Sveriges kanske största hockeyhjärta och lojalitet med sin klubb har blivit Modo trogen.

- Bättre än så här kan man knappast ha det. Jag kallar det livskvalité. På vintrarna kan jag åka snöskoter och pimpla, på somrarna har jag fiskevattnen runt omkring mig och dessutom gångavstånd till travbanan Solänget, säger han.

I vinter gör han säsong nummer 13, i går tävlingsmatch nummer 572, mål 212.

Han har två säsonger kvar på sitt långtidskontrakt - och en vacker dag hoppas han att återförenas med Peter Forsberg i Modo.

- Blir det så är det så bra att det kan inte vara sant.

Bytet vi minns från Wernblom i går kom i andra periodens minut 14. Först ett underbart långpass till Anders Söderberg, därefter en dribblingsraid i Timrås zon - och till sist ett genialt pass till Miloslav Hlinkas 5-0-mål.

Foppa-klass!

- Lite har man förstås lärt sig av alla storspelare man fått spela i samma lag som genom åren...

En av Modos största spelare

Hasse Andersson