Timrås stålman hade mage att avgöra

Nu hägrar seriesegern

HOCKEY

Valeri Krykov har inte missat en match på elva säsonger - och en sketen magsjuka skulle inte få sätta stopp för sviten.

Kvällen blev i stället skitrolig - matchjälte och serieledning med Timrå.

- Men nu är jag helt slut och ska åka hem och lägga mig, pustar han.

I går vaknade Timråcentern Valeri Krykov, 35, med bubblande och orolig mage och på darriga ben rusade han raka spåret till toaletten.

- Det är nog mina grabbar Juri och Miro som smittat mig, men det är ju flera inom laget som också känner sig dåliga, säger Valeri.

Från toan till hjälte

I det skedet insåg han att derbyt mot Modo var i fara och att han förmodligen skulle missa sin första seriematch på över elva år.

Men bara ett par timmar innan nedsläpp lämnade han klartecken för spel.

Och finländaren klev in i matchvinnarrollen under det prestigefyllda derbyt.

Tommy Pettersson styrde in Modos ledningsmål i början av andra perioden och gästerna såg ut att ha kopplat ett grepp om matchen, men bara tre minuter senare replikerade Timrå.

Med en perfekt passning från mittcirkeln hittade Krykov fram till en fri Robert Carlsson som i sin tur totalt grundlurade stackars Peter Hirsch i Modomålet.

Det var Valeris 21 assist för säsongen.

När tio minuter återstod av matchen gjorde han sitt åttonde mål, när han styrde in Pär Styfs isare i numerärt överläge.

- Det där 2-1-målet kom i ett viktigt skede, men jag hade tur eftersom pucken studsade in mellan målvaktens benskydd, säger Valeri.

Efteråt var tränaren "Kenta" Johansson full av beundran för sin laglojale och spelskicklige center, som snabbt blivit en favorit bland Timråfansen .

"Gjorde jättejobb"

- Det var gränsfall att Krykov ens skulle kunna spela i kväll, han gjorde ett jättejobb och var helt färdig efter varje byte, säger "Kenta".

- Men hela laget gjorde en suverän krigarinsats, jag får ståpäls och rysningar bara jag tänker på hur grabbarna slutförde matchen.

Drömsviten

Pelle Ehnberg