Konceptet funkar - i Nordamerika...

HOCKEY

Okej, det var lite bättre drag än tidigare.

Men all star-matcherna tillhör Nordamerika - där publiken och utövarna också uppskattar wrestling.

Och där stjärnorna finns.

Tanken är god, men det är svårt att göra en all star-match intressant i Sverige. Tidigare spelade lag nord mot lag syd och det var urtrist. I år ställdes all star-laget mot Luleå Hockey (?) och det var bara något bättre än urtrist.

Jag är rädd för att hela idén är misslyckad.

Ingen rekordpublik

Trots att matchen gick i Luleå och trots att arenan var ny och trots att det var helgdag kom det bara 4 000 åskådare till Coop Arena. TV4 satsade stort och sände direkt, men tittarsiffrorna kommer inte att hamna på någon lista över de mest sedda programmen. Och vem kom på den idiotiska idén att lägga matchen dagen före en elitserieomgång?

I Nordamerika fungerar konceptet. En förklaring är givetvis att där finns världens bästa hockeyspelare. Vad är Stefan Pettersson, Kenneth Bergqvist och Stefan Bemström mot Mario Lemieux, Mike Modano och Peter Forsberg? Dessutom skiter publiken i om det är på allvar. Till och med wrestling uppskattas i Nordamerika och det säger en del om varför man år efter år lyckas fylla de stora arenorna till bredden när spelarna, något bakfulla ska göra upp om segern.

Ett b-gäng

Läggs inte all star-matchen ner så hoppas jag att man gör ett sista tappert försök och låter utlänningarna möta ett svenskt all star-lag i stället. Det kanske, kanske skulle kunna få det att smälla lite mer i sargerna, men jag är inte säker. Sedan måste givetvis de bästa svenska spelarna också vara med - det är väl det som är tanken i en all star-match? - men som det var i Luleå kändes stjärnlaget mer som ett b-gäng. Var fanns Magnus Wernblom, Peter Nordström, Jonas Johnson och Toni Koivunen för att nämna några?

Nej, vi svenskar köper inte en lek. Det måste vara på allvar - när vi inte har några riktiga stjärnor.

ARTIKELN HANDLAR OM