Kalt gav Norman en tennislektion

”Fattar inte hur han gjorde men läckert var det”

1 av 3 | Foto: URBAN ANDERSSON
Hockeytokiga Tenniskillar Jonas Björkman, Magnus Norman och Thomas Johansson var i Globen i går för att se Normans favoritlag Färjestad och det blev succé. Värmlänningarna vann och Dieter Kalt gjorde ett drömmål - på tennis.
HOCKEY

Färjestads Dieter Kalt, 28, gjorde 1-0 på tennis och målet var kanske hans snyggaste i karriären.

På läktaren satt supportern Magnus Norman.

- Fattar inte hur han gjorde, men läckert var det. Ska fråga om han inte kan ge mig några lektioner, säger tennisstjärnan och skrattar.

Magnus Norman bor sedan länge i Monte Carlo, men han har inte glömt sina rötter i Värmland - och sitt lag Färjestads BK. Så fort han får chansen går han på lagets matcher och i går var han - iklädd matchtröja - på plats i Globen tillsammans med tenniskompisarna Thomas Johansson och Jonas Björkman.

- Är på en kortsemester och bor hos brorsan. Klart att jag passade på. Det blir inte så ofta man hinner gå och se grabbarna. Tyvärr, säger Magnus Norman.

Han är bekant med flera av spelarna i laget och har bland annat ägt en häst tillsammans med FBK-backen Greger Artursson.

- Jag följer laget hela tiden, på internet och via kompisar, så jag har koll på hur det går även om jag inte själv är på plats.

Magnus Norman fick se ett heltaggat Färjestad mot Djurgården. 1-0 kom direkt i matchinledningen. Marcel Jenni lobbade in pucken från sarghörnet och framför mål stod Dieter Kalt och smällde in den med en elegant backhandlobb.

Hur snyggt som helst - och Dif-målvakten Joaquin Gage var chanslös.

- Lite kul att jag lyckades, eftersom vi tränat lite på just den varianten. Men man måste ha mycket tur. En gång av hundra blir det klockrent, säger Dieter Kalt.

Tennisstjärnorna på läktaren gapade av avund. Magnus Norman flög upp från sin plats och applåderade och hoppade i takt med kramkalaset på isen.

- Det är alltid lika skönt när Färjestad gör mål. Sedan var det ju inte vilket mål som helst. Skickligt och det är nästan som man blir avundsjuk på hans tennniskunskaper, säger Norman.

Spelade tennis som ung...

Dieter Kalt är långt ifrån någon världsstjärna i tennis, men konstaterar att han spelade en del som ung.

- Men jag var långt ifrån Normans klass, om man säger så. Kul om han uppskattade det han såg, säger österrikaren.

Till slut blev det 5-2 till Färjestad och stundtals spelade laget som det gjorde förra säsongen.

- Tycker att Färjestad fått lite onödig kritik. Tittar man på tabellen ligger laget trea och det är jättebra. Det är ingen som begär att dom ska vinna lika mycket som i fjol, säger Magnus Norman.

Dieter Kalt håller med:

- Men vi är på gång, säger han.

Det syntes i Globen i går.

Patrik Thornéus