Mif tappade igen - helt borta borta

Rydmark: Vi är medvetna om att vi måste börja vinna

1 av 2 | Foto: SCANPIX
SÅRBARA Malmös Peter Andersson tappar hjälmen i en närkamp med Färjestads Jonas Frögren. malmö tappade också matchen - trots övertag i skottstatistiken.
HOCKEY

KARLSTAD

Hemma oslagbara - borta sårbara.

Så känner spelarna i Mif det.

I går vann laget skotten med 27-21 mot Färjestad i Karlstad. Ändå skrevs förlusten till 2-5.

- Jag tror vi måste hitta på något nytt. Vi får titta oss själva i spegeln och sen ha ett ordentligt snack inom laget, säger Daniel Rydmark.

Förlusten i Karlstad i går var lagets 15:e den här säsongen. På 17 försök.

Noterbart är att ingen förlust har varit större än tre mål. Sex gånger har laget förlorat med uddamålet, varav en gång i förlängning.

- Det är nästan så att det har blivit en grej av det. Men jag kan väl säga att jag börjar bli trött på hedersamma förluster, fortsätter Rydmark.

För det var precis vad laget inkasserade igen i går. Mif gjorde en bra match mot de regerande svenska mästarna, men kammade noll igen.

Sex matcher borta

Och nu gäller det för laget att snabbt hitta en lösning på bortaproblemet för mellan den 16 och 28 januari väntar sex raka bortamatcher mot i tur och ordning Leksand, Södertälje, Västra Frölunda, Luleå, Brynäs och HV 71.

- Då kommer allt att avgöras om vi går till slutspel eller inte. Vi är fullt medvetna om att vi måste börja vinna borta. Samtidigt tror jag att om vi bara vinner en match så kan det släppa, säger Rydmark.

Vad ska ni förändra för att ni ska börja vinna även borta?

- Vi bjuder upp till dans i många matcher. Kanske måste vi börja bli lite försiktigare.

"Vi skapar mer i år"

Mif-tränaren Per Bäckman vill att hans lag ska spela likadant på bortaplan som man gör hemma. Och sett till spelet på bortaplan under säsongen är han nöjd.

- Trots att vi tagit färre poäng borta i år jämfört med i fjol så jag känner jag att vi varit starkare borta i år. Vi har skapat mycket mer än jag trodde att vi skulle klara av att göra. Men vi får aldrig lyfta, som Bäckman uttrycker det.

Har du någon analys över varför ni inte får med er några poäng borta?

- Ja, jag har en analys.

...som lyder?

- Den avslöjar jag inte.

Finns det planer på att förstärka laget och därmed försöka få in en injektion som kanske kan få det hela att släppa även borta?

- Vi har ett bra lag redan idag. Men visst tittar vi på förstärkningar, det har vi gjort hela säsongen. Men det ske vara en bra spelare som kan tillföra något för att vi ska vara beredda att slå till, säger Bäckman.

Patrick Kipler ([email protected])