”Det är inte roligt med alla rykten”

...men i takt med Jönssons mål avtar snacket om privatlivet

HOCKEY

KARLSTAD

Jörgen Jönsson hade en tung ishockeyhöst i Karlstad.

Ingenting stämde på isen.

Och snabbt började ryktena gå i stan om att privatlivet inte heller var på topp.

– Ryktena nådde mig och min familj också. Det var inte så roligt att få höra dessa. Och jag kan härmed dementera alla rykten, säger Jönsson.

Foto: SCANPIX
MER ENGAGERAD NU Äntligen har målskyttet lossnat för Färjestads Jörgen Jönsson. I går blev det två fullträffar i segermatchen mot Malmö. Och med målen avtar ryktesspridningen om Jönssons privatliv. ”Ryktena nådde mig och min familj också. Det var inte så roligt att få höra dessa”.

Jönsson hade en tung höst i Färjestad. Så tung att han tackade nej till spel i Tre Kronor i november och till slut lämnade ifrån sig kaptensbindeln i klubblaget.

På stan i Karlstad sa folk att ”Jörgen Jönsson ska skiljas”, ”Jörgen Jönsson ska sälja huset och flytta till NHL” med mera.

– Frugan är nog mer sur än vad jag är över allt som sagts. Det här är något man får räkna med i en stad där folk är så engagerade i ishockeyn som man är här i Karlstad.

Mitt i centrum

Nu har dock snacket tystnat.

Anledningen är förstås att Jönsson börjat spela på topp igen.

Med två mål i går – och dessutom två stolpskott – tog han sig upp i topp i lagets interna skytteliga med 26 poäng fördelat på 12 mål och 14 assist.

– Sanningen är nog helt enkelt att jag är mer engagerad i matcherna nu jämfört med vad jag var i höstas. Då var jag med, men gjorde inget för att bli ännu bättre. Nu är jag med i händelsernas centrum, jag får en tackling och delar ut en och annan. Det är synd att det ska gå en hel höst innan man kommer på sig själv, fortsätter Jörgen.

Ute i hockey-Sverige sägs det ofta att om Jörgen Jönsson spelar bra så spelar Färjestad bra. Nu spelar Jönsson bra – och Färjestads vinner. 5–2-segern över Mif i går var lagets tredje raka med just dessa siffror.

– Det är förstås roligt om det stämmer, men man ska nog inte dra för stora paralleller mellan mitt spel och Färjestads framgångar. Men vi är några stycken i laget som har till uppgift att sätta i gång tåget – och jag är en bland dessa.

Ska hångla mer...

– Inför året lovade vi varandra i gruppen att vi skulle kämpa hårt i varje match och vara engagerade, det fungerar.

Hur hårt tänker du engagera dig i att ta död på ryktena på stan?

– Jag får väl ta med mig frugan ut och hångla lite med henne. Så att folk ser att vi har det bra tillsammans, säger Jörgen med ett stort skratt.

Lever med hustru och två barn

Patrick Kipler ([email protected])