- Jag åkte runt som i koma därnere på isen

Linjemannen skulle sära på bråkmakarna - fick ta smällen

HOCKEY

Han gick in för att sära på bråkmakarna i Leksand och Brynäs efter slutsignalen.

Men när slaget kom hann inte linjedomaren ducka.

- Det bara small, säger Mikael Ljungqvist, en framtand fattigare.

Foto: scanpix
Vart tog den vägen?

Det var efter slutsignalen mellan Leksand-Brynäs (3-0) i tisdags som tumult uppstod på isen. Ett tiotal spelare var inblandade i ett jättebråk, där Leksands back Hans Lodin och Brynäs center Janne Larsson fick matchstraff.

Men det knappt ingen visste - fram till i går - var att en linjedomare råkade mest illa ut.

Bryta en fajt

Lekands Johan Rosén måttade ett kraftfullt slag mot Larsson - Brynäskaptenen duckade - och plötsligt låg en linjedomare på isen.

Mikael Ljungqvist, 29, med fem säsonger i elitserien, berättar själv:

- Jag skulle in och bryta en pågående fajt med några spelare när det bara small till i skallen. Sen var jag nog borta några sekunder, det nästa jag minns är att jag gick ned på knä och tog upp tanden från isen...

Du svimmade av, alltså.

- Ja, för en kort stund. Jag åkte runt som i koma där nere på isen och har en del minnesluckor fram till att jag duschat och bytt om.

Ny framtand

Känslorna i dag för Johan Rosén?

- Det är sånt som händer i stridens hetta, det är inga hard feelings från min sida. Han var tydligen inne i omklädningsrummet direkt efteråt och skulle be om ursäkt, men det kommer jag inte i håg.

Ljungqvist fick morgonen efter matchen en ny framtand efter ett besök hos tandläkaren och dömde redan i torsdags elitserien igen (Djurgården-Södertälje).

Rosén, 36, stängdes i går av fem matcher för slaget mot linjedomaren och tog beskedet med fattning.

- Det finns väl egentligen inget att säga, det är ju oförsvarligt att slå domaren. Men det var helt oavsiktligt, säger Johan Rosén.

PeO Larsson