Dif i krismöte med sina supportrar

”Vi ska inte be om ursäkt för att vi finns till”

HOCKEY

Djurgården och supportrarna är överens.

Tillsammans ska de jobba för att göra hockeyn hetare i Stockholm.

- Avståndet mellan spelare och supportrar måste minskas, säger Järnkaminernas ordförande Mats Jonsson.

I tisdags träffades Djurgårdens spelare, tränare och representanter från de olika supportergrupperna. Man var ense om att något måste göras för att få i gång hockeyklimatet i huvudstaden.

- Vi har haft utvecklingssamtal där åsikter vädrades och idéer bollades. Det gick mycket bra och jag är oerhört nöjd, säger Järnkaminernas ordförande Mats Jonsson.

- Vi vill ha närmare dialog med hockeyn och för det krävs en attitydförändring. Vi har pratat o m men aldrig m e d varandra tidigare och därför har missförstånd uppstått. Dessa redde vi ut i tisdags.

Vad för missförstånd?

- En negativ attityd har växt fram under 90-talet då hockeyn tog avstånd från Blue Saints som vi hette då. De hade inget val eftersom det var många problem i supporterleden.

- 1998 skänkte Järnkaminerna pengar till Djurgården fotboll i det så kallade "Järngreppet" som en markering att vi tog avstånd från hockeyn. Inte mycket har hänt sen dess och attityden om hockeyn har växt fram.

"Inte be om ursäkt"

Vad ska göras för att förändra situationen?

- I korta drag måste avståndet till spelarna minskas. Vi ska inte behöva be om ursäkt för att vi finns till. Vid mötet framkom att spelarna inte heller vågat ta steget för att närma sig oss.

- Vi snackade om möjligheten att träffa spelare och ledare efter matcherna och snacka lite. Och före matcherna i Globens Sportbaren som kan bli vår hemmapub i fortsättningen.

Spelare, ledare och sponsorer verkar vara överens om att inte förnya kontraktet med Globen när det går ut i vår. Ingen vill fortsätta spela i där enligt Jonsson.

- Jag tror att vi kommer spela i Hovet från och med nästa höst. Idag säljs ju Globen inte ens slut inför derbyn. För spelarna är det jäkligt tråkigt att spela hemmamatcherna på neutral plan som det har varit. Nu ska det bli ändring på det.

Johanna Garå