Bäckman: Klart att snaran dras åt

Malmö pressat efter ny förlust

1 av 2 | Foto: ULF PALM/SCANPIX
SÄNKTE MALMÖ Tobias Holm (andra från vänster) gratuleras efter sitt 1-1-mål. Han spelade sedan fram till Leksands segermål.
HOCKEY

LEKSAND

I går kom lagets fjärde raka förlust.

- Med den utdelningen är det svårt att vinna, suckade tränaren Per Bäckman.

På tre matcher har Malmö skjutit 100 skott och bara gjort fyra mål.

Leksand är rena spöket för Malmö.

Uddamålsförlusten var säsongens tredje smäll mot dalalaget. Hjälte den här gången, det blev doldisen Tobias Holm, 24, hämtad från Kumla till den här säsongen.

Oftast har han hållit till i skymundan. Nu, efter ett mål och en målgivande passning, fick han jubla i strålkastarskenet.

- Klart det är skoj att göra mål och spela bra. Men framför allt var det tre viktiga poäng för oss. Att kunna vinna, trots att spelet var uselt långa stunder, är starkt, säger han.

"Vi gled i mittzon"

Varför så klent i början av matchen?

- Det kändes segt. Vi jobbade inte riktigt klart i anfallen, började glida i mittzon. Det kanske är tabelläget som gör att det låser sig, funderade Holm vidare.

Men det var Holm som visade vägen för Leksand. Han gjorde 1-1-målet och spela fram till segermålet.

- Jag trivdes verkligen den här kvällen. Min roll ska vara att vara "tung" och gå på mål. Med Robert Nilsson och Henrik Nordfeldt fungerade det perfekt.

Inget trendbrott

Frågan är hur Malmögänget mår när det vaknar upp i dag?

Det var tänkt att den här matchen skulle bli vändningen.

- Jag tycker att vi spelade ett bra bortaspel. Vi hade matchen i vår hand och vid de chanserna som Franz Nielsen och Jan Hammar tyvärr missade borde det blivit åtminstone något mål. Då hade vi punkterat matchen. Det är klart att snaran dras åt, att spelarna blir pressade. Självförtroendet växer absolut inte, sa Mif-coachen Per Bäckman.

Två av "gubbarna", Daniel Rydmark och Peter Andersson, fick lämna isen i den tredje perioden skadade. Båda efter smällar i ansiktet.

Knockade av Leksand i dubbel bemärkelse.

Frågan är om Malmö reser sig och hinner med slutspelståget. Det är 13 ronder kvar.

Här är Malmös tre dystra sviter

Pelle Marklund ([email protected])