”Otroligt viktigt att vinna igen”

Efter två förluster – i går var Frölunda tillbaka som segrare

HOCKEY

GÖTEBORG

Det blev bara två förluster.

Nu är Frölunda tillbaka i vinnarcirkeln.

– Otroligt viktigt att börja vinna igen, säger Jonas Esbjörs.

Foto: NDERS DEROS
Det tog två perioder och drygt sju minuter innan Frölunda lyckades överlista Malmös Andreas Hadelöv. Men eftersom Henrik Lundqvist höll nollan för femte gången den här säsongen räckte det till seger ändå. Och det var en efterlängtad triumf.

I går var speedkulan Jonas bättre än på länge. Han utmanade, checkade och tacklade och var ettrig över hela isen. Precis som han ska vara.

– Benen kändes mycket piggare i dag av någon anledning, säger Jonas.

Han var också mycket delaktig i Frölundas förlösande ledningsmål 7,31 in på slutperioden. Efter att ha utmanat i sarghörnet gled han in framför mål lagom för att skymma Andreas Hadelöv totalt.

– Jag vet ju att Mange (Johansson) skjuter bra och han träffar nästan alltid mål så det var perfekt, säger Esbjörs.

Fyra minuter senare kom tvåan. Frölunda hade då parkerat i Malmös zon närmare en minut innan Jonas Johnson kunde avsluta i tom kasse. Snyggt.

– Jag tänkte ta emot och vända men det funkade bättre än jag hade tänkt, säger Johnson.

Har haft det tungt

Centern som är så viktig för Frölunda men som haft en lite tyngre period liksom hela laget. Målskyttet har fungerat mindre bra och man har fått ett par förluster.

– Det är klart att man tänker till lite mer när man förlorar men man har lärt sig att ta en förlust eller två bättre nuförtiden.

Annat var det när Johnson var yngre. Då kunde det ta tid att smälta.

– Nu svider det mest samma dag men förr kunde de sitta i länge. Nu när man har barn så får man snabbt annat att tänka på när man kommer hem, säger han och skrattar.

Femte nollan

I hemmamålet stod Henrik Lundqvist och som vanligt gjorde han det bra. Femte nollan för säsongen innebar också att räddningsprocenten hoppade upp över 95.

En av höjdarna var hans plockräddning liggande på isen när backen Joakim Lundberg sköt från nära håll i andra perioden.

För Jonas Esbjörs pekar formen uppåt.

Han får ofta spela bakgrundsmusiken i förstafemman men lägger alltid ner ett stort arbete även om det inte alltid märks i poängligan.

Har spelat i HV 71

Martin Strömberg