Oslagbara

Femte extrapoängen på fem matcher för Leksand: En härlig vana

1 av 2 | Foto: SCANPIX
Leksand är svårstoppade när matcherna går till förlängning eller straffar. I går mot HV 71 kom lagets femte seger på lika många matcher som slutat oavgjort vid full tid.
HOCKEY

LEKSAND

Leksand vägrar att förlora när avgörandets stund är inne.

På fem oavgjorda matcher vid full tid har det blivit fem segrar.

- En härlig vana. Den måste vi hålla fast vid, säger Leksandsbacken Hans Lodin, som sköt segermålet mot HV 71.

Lodin är förresten även van rollen som matchhjälte numera. Den här säsongen har han slagit till några gånger under ordinarie tid. Men framför allt två gånger som matchvinnare i sudden death.

- En skön känsla. Och ett viktigt mål för oss i slutspelsstriden, säger Lodin.

En minut in i förlängningen var det full satsning framåt. Lodin uppfattade två-mot-en-läget blixtsnabbt och gick på mål från sin backposition. Pucken kom perfekt, inspelad från Mikael Karlberg - 2-1.

Som ett guldmål

- Vet inte riktigt var jag fått de här talangerna ifrån. Att avgöra matcher har väl inte riktigt varit min specialitet precis, fortsätter Lodin, som efter målet ville ta alla i famn, nästan som efter ett guldmål i en SM-final.

Målet betydde en synnerligen värdefull bonuspoäng för Leksand. När serien summeras kan den faktiskt betyda slutspel.

Utan lagkaptenen Christer Olsson (halsont och feber) befarade många att slutspeltåget hade börjat tuffa ifrån Leksand. Men svaret från leksingarna kom snabbt efter den bedrövliga insatsen senast mot Södertälje.

- Inget snack om att det här var en rejäl uppryckning. Vad det berodde på har jag svårt att förklara. Nu var vi på bettet och hade farten, tycker Lodin.

En del att fundera på

Trots segern och de två viktiga poängen finns det en del att fundera över för Leksandstränaren Jarmo Tolvanen. Laget har synnerligen svårt att omsätta sina chanser i mål, allra helst i powerplay.

Leksands alla segrar i sudden och på straffar

Pelle Marklund