Neeej!

Kris i Brynäs: spelar vi så här är vi körda...

HOCKEY

GÄVLE

Krisen i Brynäs fortsätter.

Utbuade av hemmapubliken lämnade laget isen efter slutsignalen.

- Vi blev utvisslade av publiken med all rätt, vi är tillbaka till det spelet vi hade i november, sa en bedrövad Brynästränare Gunnar Persson efter matchen.

Foto: pernilla wahlman
Ove Molin gjorde som resten av Brynäs - missade allt mot Modo. Gävlelaget föll med 1-5 hemma mot Modo.

Bara ett mål på 120 minuter är Gävlelagets facit på de senaste två matcherna. Resultaten är sämre än på många år och nu hägrar en kvalserie för klubben som märkligt nog budgeterade med ett slutspel.

- Vi har väldigt svårt att göra mål och det är väldigt krampaktigt, vi kommer helt enkelt inte upp i normal nivå. Fortsätter vi så här är vi kokta i ett eventuellt kvalspel, det är inte roligt just nu, fortsatte Persson.

Anmärkningsvärt är hur de äldre spelarna agerar på isen. Lagkaptenen Jan Larsson får inte till sitt spel och ser inte ut att vara den lagkapten ett lag i kris behöver. Tommy Sjödin och Kyösti Karjalainen var två andra som inte gjorde mycket positivt.

Inte bara åka

- Jan Larsson och många andra får ta tag i sig själva om vi ska lyckas. De kan betydligt bättre än vad de visat, det går inte att bara åka och dribbla, sa Persson märkbart orolig över tabellsituationen.

Lagen ovanför kvalstrecket, Malmö, Leksand och Södertälje tog samtliga poäng och nu är det inte mycket som talar för att Brynäs lyckas undvika ett kvalspel.

Närmast väntar nämligen ett formtoppat Djurgården i Globen och därefter Färjestad hemma i Gavlerinken.

Brynäs återstående matcher

Patric Skoglund ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM