Leksand har allt att vinna

Hans Lodin: ”Jag
vill spela mer”

HOCKEY

LEKSAND

Tisdag kväll kan bli sista matchen med gänget för Leksands backveteran Hans Lodin, 36.

Men han är tveksam?

- Jag vill spela fler matcher den här säsongen. Det skulle vara bittert att sluta karriären utan att nå slutspelet.

Foto: PRESSENS BILD
Trots förlust mot FBK i går har Leksand allt att vinna. Vinst på tisdag (tre eller två poäng) och det blir slutspel ändå.

– Vi har allt att vinna. Södertälje däremot har en ohygglig press på sig.

Ungefär så resonerar Lodin och Leksand inför den direkt avgörande matchen i Scaniarinken. Om det blir en fortsättning, då handlar det alltså om slutspel"

– Det äventyret är alla våra supporters värda. Jag har varit förberedd länge på att den 50:e omgången skulle bli helt avgörande. Lita på att jag och laget kommer att ge allt och lite till för att alla med hjärtat i Leksandshockeyn ska få uppleva ett slutspel igen, fortsätter Lodin.

Det var ett tag sedan Leksand spelade slutspel. Och faktum är, att ingen nykomling har klarat av att ta sig till spel om medaljerna sedan säsongen 1990/91. För att lyckas måste leksingarna alltså vinna matchen mot Södertälje, så enkelt är det.

Men för att vinna måste en trend brytas.

– Jag vet att vi har förlorat de två senaste matcherna mot Södertälje. De gångerna har vi stångat oss blodiga mot ett kompakt försvar, säger Lodin.

Det som talar för Leksand är bortaplan. Jodå, tränaren Jarmo Tolvanen menar allvar.

- Att spela en match av den här karaktären hemma är tufft. Det är ofta en belastning. I slutspelet betyder hemmaplan en hel del, men inte i det här fallet. Vi har inget emot att spela om slutspelsplatsen i Scaniarinken.

Pelle Marklund

ARTIKELN HANDLAR OM