”Vi har hela Göteborg bakom oss”

Conny Evensson chattade med läsarna om Frölundas chanser i slutspelet

HOCKEY

Frölunda slutade som seriesegrare av årets elitserie i ishockey.

Nu börjar det tuffa slutspelet. Första motståndare för göteborgarna blir Modo.

I dag kunde läsarna chatta med Frölundas coach, Conny Evensson. Här nedan kan du läsa dagens chatt i sin helhet:

Foto: Kai Rehn
Conny Evensson, tränare för en av guldfavoriterna - Frölunda.

Bjuren säger: Känner du stor press från Göteborg på att ni måste ta guldet denna gång? -hur påverkar det laget?

Conny Evensson säger: Vi tycker att vi har hela Göteborg bakom oss och det är väldigt positivt. Det vi kan lova är att vi ska göra allt för att vår underbara publik ska få vara med om en framgång.

greger säger: hur har du tänkt matcha Lundqvist/Norrena ? varannan som förut ?

Conny Evensson säger: Henrik startar, sedan får matcherna ge framtiden. Jag är väldigt glad att ha två målvakter, det kan bli skador också.

Jonas säger: Tjena Conny!

Hur e stämningen i truppen efter att ni fick veta att Modo blev motståndet?

Conny Evensson säger: Det fanns två lag att välja på Leksand eller Modo. Vi har väntat på slutspelet länge oavsett lag och ser fram mot det.

snobben säger: Kommer du att råda spelarna till mer defensivt spel iom slutspelet, eller blir det samma glada anfallshockey ni skämt bort oss med under säsongen?

Conny Evensson säger: Samma anfallsspel ska vi utan tvekan försöka ha. Men sedan är naturligtvis försvarsspelet oerhört viktigt. Kan vi ha kvar samma stabilitet som i serien så ser det bra ut.

Niklas säger: Hur ser skade läget ut i truppen?

Conny Evensson säger: Vi har inga skador, men Niklas Andersson fick kliva av efter två perioder. Han har varit sjuk och i går var han väldigt matt och trött och fick vila sista perioden. Det hoppas vi inte ska vara några problem på lördag - för han behövs verkligen.

Holystone säger: Som finländare är jag alltid intresserad av mina spelande landsmän. Ge betyg på era finnar, framförallt anonyme Kimmo Eronen som "aldrig" får beröm i media

Conny Evensson säger: På en skala 1-10 får han tio av mig. Han är kanske ett av de bästa nyförvärv klubben gjort, så jag ser att du kan hockey. De andra finländarna vet du och alla andra att de är bra spelare.

ernst54 säger: Skulle du tacka nej om du blev erbjuden jobbet som svensk förbundskapten?

Conny Evensson säger: Jag har aldrig funderat på det. Jag hade två underbara år.

hv_forever säger: Tror du att det var lägg match igår från Förjestads sida så ni slapp möta HV i kverten. FBK spelade utan sina bästa spelare.

Conny Evensson säger: Att HV vinner över Färjestad borta i den form de varit sista tiden är inte omöjligt, men om jag ska vara ärlig har jag nästan inte sett resultatet från den matchen. Så fokuserade har vi varit på våra egna uppgifter.

kasper säger: Vilket lag tror du blir den svåraste utmanaren till SM-guldet+

Conny Evensson säger: Det är en lång väg dit och vi har respekt och ödmjukhet inför alla motståndare. Först gäller Modo i kvartsfinalen.

Loves Scandinavium säger: Hur värderar du seriesegern kontra ett ev. SM-guld då?

Conny Evensson säger: När ett SM-guld delas ut är det knappt någon som vet vem som vann serien. Men när det blev klart att vi vann elitserien så var vi väldigt stolta och glada. Men det är nu det gäller.

Jonas säger: hur tränar man mellan matcherna. Är det lätt eller hård träning

Conny Evensson säger: Lätt träning, vi spelar varannan dag.

David säger: Är inte risken att ni har "bränt allt krut" under grundserien? Kommer VF:s ung hålla i ett tufft slutspel?

Conny Evensson säger: Vi har tvärtom spelat många matcher på slutet som inte betytt något för oss. I motsats till förra året har vi spelat med fyra kedjor hela tiden, vilket gjort att vi tycker att vi är väldigt bra förberedda.

99 säger: Grattis till seriesegern

Jas säger: Lycka till Conny

HENKEBUS säger: tjena mr evensson,, Räkna med stöd från oss på läktaren nu i kvarten ( och hela vägen fram )..

Conny Evensson säger: Tackar, tackar!

indianen säger: Jag som alla andra Göteborgare älskar Patrik Carnbäck!! Tror du att det är helt klart att han lägger av efter detta året?

Conny Evensson säger: Han har tagit ett beslut, då är det nog inte så lätt att övertala honom.

Nisse säger: Vem är din favoritspelare i Elitserien?

Conny Evensson säger: Det är alla mina spelare i Frölunda.

niklas18 säger: hej hej! tror du att både brynäs och linköping kommer att klara sig kvar i elitserien eller tror du det kommer upp något annat lag från superallsvenskan?

Conny Evensson säger: En kvalserie är väldigt chansartad. Där gäller det att få en bra start, kan Brynäs och Linköping hålla uppe sitt elitserietempo till 19 mars tror jag det finns stora möjligheter.

VF-Freddan säger: Vad anser du om Lundqvist, Tolsa, Kahnberg och NHL? Bör de vänta något år till och utvecklas i elitserien eller är de redan mogna för NHL?

Conny Evensson säger: Jag hoppas som tränare för Frölunda att de spelar kvar hos oss.

MoDo-iten säger: Känns det tufft att möta en sån som Magnus Wernblom?? Han har ju imponerat stort under denna säsong och ännu viktigare är han ju i ett slutspel.

Conny Evensson säger: Magnus Werblom är en av många bra Modospelare.

Marta säger: Mitt intryck av Frölunda är att Ni måste föra spelet för att lyckas. Om motståndarna för spelet faller ni lätt ner i banan och blir en aning stillastående. På detta sättet blir ni ganska sårbara i ett slutspel. Kommentarer?

mvh

Conny Evensson säger: Jag kanske inte riktigt håller med om den analysen, det är ju inte så många gånger vi förlorat skottstatistiken. Men man kan ju ha delade meningar.

MackeEvensson säger: Vilken är den bästa spelare du har haft under dina vingar under alla dessa år ?

Conny Evensson säger: Oerhört svår fråga eftersom jag haft förmånen att ha haft och har otroligt bra hockeyspelare. Måste jag nämna någon säger jag naturligtvis Peter Forsberg.

larry77 säger: Vilka lag möts i finalen?

Conny Evensson säger: Jag hoppas Frölunda-Färjestad, men vägen dit är ju lång - som vi vet...

Moderator säger: Då tackar vi Conny för dagens chatt!

aftonbladet.se/sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM