Nu har Prestberg koll på sin nya roll

"Man lär sig med åren"

HOCKEY

KARLSTAD

För tre år sedan lämnade Pelle Prestberg Färjestad och flyttade till Göteborg för att han tyckte han fick för lite speltid.

Nu är han tillbaka i Färjestad, och klarar nu rollen att ha en plats i lagets fjärdeformation.

- Pelle för tre år sedan hade haft svårare att klara rollen. Men han har lärt sig med åren, säger Prestberg.

Foto: JOHAN EKLUND
FRAMFUSIG VÄRRE Pelle Prestberg var ständigt framme och oroade Gauthier i Leksands mål. Det gav också resultat.

Den i Karlstad så populäre Prestberg såg tillsammans med kedjekamraterna till att sänka Leksand i går och ge Färjestad en 2-0-ledning i kvartsfinalspelet.

Kedjan gjorde två av målen när Färjestad vann med 4-2.

Prestberg svarade själv för 2-0-målet 15.20 in på andra perioden sedan han tagit pucken av Leksandsbacken Daniel Jardemyr.

Spelar gärna mer

Tre minuter senare gjorde kedjekamraten Peter Hammarström 3-0 på en retur från målvakten Sean Gauthier sedan Prestberg skjutit ett skott ur högervinkel.

- Det är klart att man vill spela så mycket som möjligt. Jag spelar varken power play eller box play så det var inte så roligt att åka från Leksand senast. Jag gjorde högt räknat tio byten där. Men det är kul att spela i Färjestad, och det uppväger att det inte alltid blir så många byten i matcherna, fortsätter Prestberg.

Färjestad har 14 forwards i truppen, bara tolv får byta om till varje match.

- Konkurrensen om platserna är stenhård. Det gäller att alltid försöka vara på topp, säger Prestberg.

Viktig roll i slutspelet

Färjestads fjärdeformation blev alltså den avgörande faktorn i gårdagens match.

Vilket inte direkt förvånar Peter Hammarström.

- Det är ofta fjärdefemman som brukar avgöra i ett slutspel. Bredden brukar avgöra. Men det är kanske lite förvånande att det sker så här tidigt i slutspelet.

Hammarström gör ingen hemlighet av att han gärna skulle vilja ha mer speltid i matcherna än vad han har för dagen.

- Alla vill vara på plan samtidigt, men det går ju inte. Och det är klart jag inte tycker jag får tillräckligt med speltid, det tycker man aldrig. Men det gäller att vi accepterar vår roll, för det är då vi hjälper laget, säger Hammarström.

Färjestad har skaffat sig ett utmärkt utgångsläge inför fortsättningen och laget siktar på att morgondagens resa till Leksand ska bli säsongens sista dit.

- De ska vara riktigt bra för att ta oss. Om vi inte ska behöva göra ytterligare en resa till Leksand har vi tre chanser att vinna två matcher. Det hoppas jag att vi ska klara, säger Prestberg.

Patrick Kipler