Superfinnen visade vägen

Drömvärvningen Kallio hjärnan bakom segern

HOCKEY

GÖTEBORG

Poängproduktionen fortsätter för Tomi Kallio.

Igår var han hjärnan bakom tre av Frölundas mål.

- Jättekul. Det är inte lätt att göra tre poäng i en viktig slutspelsmatch, säger Kallio.

Och Frölundas superfinne visade verkligen klassen igår igen. Med bra skridskoåkning, smart spel och en hel del jävlar anamma bäddade han för sina medspelare tre gånger om.

- Så länge vår line gör poäng och hjälper laget så här bra är jag mycket nöjd, förklarar Kallio.

Frölundas 2-0 var till stor del Niklas Anderssons. Han checkade fast Pierre Hedin bakom Modos kasse, Tomi Kallio snodde åt sig pucken och la in en backhand framför mål där Jonas Johnson stötte till. Coole Johnson höll i och rundade Riksman innan han lyfte in pucken i tom kasse.

Passade till Johansson

I början av andra var det dags igen. Power play. Tomi Kallio släppte bak pucken till Magnus Johansson som sköt direkt och hårt. Trots att Riksman såg pucken hann han inte med.

Vid Frölundas 4-3 droppade Patrik Carnbäck pucken mellan benen och Juuso Riksman släppte retur på Kallios hårda slagskott. En heltänd Carnbäck rakade in returen med en backhand efter isen.

Fantastisk seger

- Det var en fantastisk seger för oss och det är det enda som räknas. Att laget vinner, säger Tomi Kallio.

Han hade några bra möjligheter att göra mål själv också. Den bästa kom i tredje perioden i en kontring tillsammans med Niklas Andersson. Kallio valde att skjuta men Riksman täppte nätt och jämt till luckan under armen.

- Ja, det var nära där och ett par gånger till men... det spelar absolut ingen roll så länge vi vinner, förklarar Kallio.

Finländaren är nu uppe på 17 poäng under sina tolv matcher i Frölunda. Det är ett snitt på 1.4 poäng per match. Ett superfacit.

Samma spel i nästa

Nu väntar ännu en match uppe i Örnsköldsvik i morgon. Kallio tror att det kommer att fortsätta att se ut på samma vis som tidigare.

- Dom kommer förmodligen att rivstarta däruppe så vi måste helt enkelt förbereda oss bra, berättar Kallio.

Vad ska du göra fram till matchen på onsdag?

- Bara sova och spara energi, hockeyn tar all kraft just nu, säger Kallio och ler.

Foto: Thomas Johansson
Tomi Kallio.

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM