Publikattack mot tränarna

Djurgårdens Wikegård om programbladen: Äsch, jag bryr mig inte

1 av 5 | Foto: KAI REHN
Bryr sig inte Djurgårdens tränare Niklas Wikegård lät sig inte nedslås av attacken från läktarna. "Det tillhör showen", sa han.
HOCKEY

JÖNKÖPING

Djurgårdens tränare Niklas Wikegård är inte populär i Jönköping.

I tredje perioden attackerades han av publiken och en äldre herre - som skämde ut sig mest - slängdes ut av vakterna i Kinnarps Arena.

- Äsch, jag bryr mig inte. Sådant tillhör showen, säger Niklas Wikegård och skrattar.

Det är inte första gången HV-publiken skämmer ut sig. Flera gånger under säsongen har den utmärkt sig och i går - när Niklas Wikegård påkallade domaren Thomas Anderssons uppmärksamhet - började fansen kasta in programblad och andra föremål i Djurgårdens bås.

- Det sitter ett gäng gubbar där och dom är rätt sköna. Så länge det bara handlar om programblad och annat skräp kan jag ta det med ett leende, säger Niklas Wikegård.

"En bra dialog"

Han svarade med samma mynt och munhöggs.

- Vi brukar ha en bra dialog, säger Dif-tränaren och skrattar.

Vakterna agerade blixtsnabbt. En äldre herre - som var mest delaktig i bråket - greps och avvisades direkt från Kinnarps Arena.

- Det såg jag faktiskt aldrig, säger Niklas Wikegård.

På strålande humör - trots allt - och det var inte speciellt svårt att förstå. HV 71 var bättre, men det var Djurgården som lyckades vinna i förlängningen efter en riktig kämpainsats.

- I andra perioden var vi väldigt illa ute och då var det Gage (Joaquin, målvakt) som räddade oss, säger Niklas Wikegård.

HV:s 1-0-ledning stod sig till mindre än två minuter kvar av matchen. Djurgården tog en timeout, plockade ut målvakten Joaquin Gage och satsade på sex utespelare.

Då slog Mikael Magnusson till och kvitterade.

"Ett riktigt monsterbyte"

- Inför förlängningen sa jag åt killarna att vi skulle ligga på i deras zon så mycket som möjligt. Det funkade. Gustafsson (Per) och gänget fick ett riktigt monsterbyte, säger Wikegård.

Johan Forsander utnyttjade trötta HV-spelare och lirkade in segerpucken elegant bakom landslagsmålvakten Stefan Liv.

- Fruktansvärt dåligt att inte Thomas Andersson blåste i läget innan. Per Gustafsson blev brutalt bortplockad och utvisningen var solklar, säger HV-tränaren Harald Lückner irriterat.

- Äsch, det var ingenting, säger Wikgård.

Tv-bilderna gav Lückner rätt.

Hur som helst, målet blev godkänt och nu har Djurgården två hemmamatcher och kan avgöra matchserien.

- Det ser bra ut, men vi måste bli bättre. I dag hade vi lite tur, det ska erkännas, säger Niklas Wikegård.

Andra publikskandaler i Jönköping

Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM