Succén som kostar

Timrås doldisar har blivit dyra stjärnor: Vi tvingas nog släppa några spelare

HOCKEY

TIMRÅ

Timrå får betala ett högt pris för framgångarna i vinter.

Lönekraven har stigit så kraftigt i spelartruppen, att Timrå måste avstå från ett par av årets succéspelare inför nästa säsong.

– Ja, det kan nog bli så att vi tvingas släppa iväg ett par spelare på grund av lönenivån, säger sportchefen Kent Norberg.

Problem nummer ett för Timrå är att man valde att skriva ettårskontrakt med alla spelare inför årets säsong. Enda undantaget är Markus Matthiasson som har två år kvar på sitt kontrakt.

– Med tanke på hur det sett ut de senaste åren har vi valt korta kontrakt, säger Kent Norberg.

– Men nu försöker vi skriva längre kontrakt med de spelare vi vill ha kvar och är på god väg att säkra en stomme inför nästa säsong.

Billigaste truppen

Problem nummer två är att spelartruppen var relativt anonym inför den här säsongen.

Det var elitseriens billigaste spelartrupp, med en lönekostnad på 16,5 miljoner kronor. Det är bara hälften mot klubbar som Färjestad och Linköping, som båda legat en bit över 30 miljoner i vinter.

Men nu är många av Timrås okända spelare plötsligt stjärnor. Spelare som Niklas Nordgren och Martin Lindman har blivit landslagsmän.

Trivsel Timrås trumf

Och eftersom alla spelare har agenter i dag, är det rådande marknadspris som gäller. Det har drivit upp lönekraven.

Men Timrå har en stor fördel – spelarna trivs.

– Ja, jag tror nog många avstår från 10 000 kronor extra i månaden, för att kunna spela kvar i Timrå, säger Kent Norberg.

En av de spelarna är Niklas Nordgren, som just skrivit på ett nytt tvåårskontrakt. Han hade förfrågningar från flera andra klubbar.

– Men jag trivs så bra i Timrå, att jag valde att stanna, säger Niklas.

– Jag valde att inte förhandla med andra klubbar, jag ville vara schyst mot Timrå. Det handlade inte så mycket om pengar. Jag har fått sådant stöd från tränare och ledning här, att jag vill fortsätta i klubben. Jag har aldrig känt en sådan sammanhållning som finns i det här gänget. Men visst har jag fått bättre betalt i det nya kontraktet.

Det kostar. Kent Norberg räknar med att lönekostnaden stiger med minst tio procent till nästa säsong.

– Vi har inte råd att bara peka och välja, som vissa andra klubbar. Men det är också en del av tjusningen, säger Kent Norberg.

De här stannar

Mats Wennerholm