Leksand jagar NHL-spelare

Johan Holmqvist på väg tillbaka till elitserien

HOCKEY

Leksand och Sean Gauthier har fortfarande inte kommit överens om nytt kontrakt.

Det kan öppna för ännu en Brynäs-spelare i Leksand - Johan "Lill-Honken" Holmqvist.

- Vi har lämnat in en intresseanmälan, säger Leksands sportchef, Anders "Masken" Carlsson.

"Honken" flyttar hem?

1999 var Johan Holmqvist Brynäs stora guldhjälte. Han var lysande i slutspelet där Brynäs först slog ut Djurgården, i semifinalen Luleå och Modo i en thrillerfinal.

I den sista finalmatchen hade han avgörande betydelse när Brynäs vann över Modo i Kempehallen.

Den då 20-årige Johan Holmqvist blev Guld-Honken med hela landet.

Nu har han spelat tre säsonger i Nordamerika. Han ägs av New York Rangers, men hittills har det bara blivit tre matcher i NHL.

I vår går hans kontrakt ut och framtiden är oviss.

- Nu är det bara Hartford som gäller. Men får jag inte nytt kontrakt här borta så åker jag hem till elitserien, säger Johan Holmqvist.

Givetvis finns intresse för Holmqvist. En målvakt som åker hem från Nordamerika och är endast 24 år är högvilt för sportcheferna.

- Det är inte givet att jag går till Brynäs. Jag håller alla dörrar öppna, säger Holmqvist.

- Vi har lämnat in en intresseanmälan, säger Anders "Masken" Carlsson.

"Vi förhandlar"

- Vi förhandlar med Sean Gauthier. Han är vårt förstaval. Men vi är inte överens och då måste jag givetvis titta på andra målvakter. Det vore tjänstefel att inte göra det, säger "Masken".

Det som gör saken känsligt är att Leksand plockat en rad spelare från just Brynäs de senaste åren. Per Löfström, Christer Olsson, Niklas Gällstedt och så till nästa säsong: Tommy Westlund från Carolina.

Leksand har även kontakt med förre leksingen Andreas Karlsson, som för närvarande spelar i Atlantas farmarlag Chicago Wolves.

- Jag tror inte jag får något nytt kontrakt här borta - då är Sverige och Leksand ett vettigt alternativt, säger Karlsson.

Tomas Ros