Eklund klar för spel

”Det har varit hemskt...”

HOCKEY

Överfallet på HV-backen Per Gustafsson gav Christian "Fimpen" Eklund, 25, fem matchers avstängning.

I kväll är han tillbaka.

Lika tuff som vanligt.

- Jag har min spelstil och kan inte förändra den. Det är enbart löjligt att tro att jag försökte skada honom medvetet, säger han.

Foto: PER JOHANNESSEN
Eklund och sonen William.

Tv-bilderna från den första kvartsfinalen är inte vackra. Per Gustafssons klubba sitter fast i Christian Eklunds armhåla. Gustafsson rycker till samtiddigt som Eklund snurrar runt och vispar till med sin klubba i ansiktet på HV-backen. Christian Eklund får matchstraff - ett lindrig sådan - men blir anmäld av HV-ledningen och fallet går till disciplinnämnden.

- Fem matcher är för mycket, tycker jag. Disciplinnämnden lyssnade nog på alla som uttalade sig i media. Men vadå, nu är allt glömt, säger Christian Eklund.

Otroligt spelsugen

I kväll gör han comeback i den sjunde och direkt avgörande matchen mot HV 71 på Hovet och är otroligt spelsugen.

- Jag har suttit och sett fighterna på läktaren. Det har varit hemskt. När det varit som mest spännande har jag inte ens vågat titta, säger Christian Eklund och skrattar.

- Sedan håller jag på att odla slutspelsskägg och det vore en katastrof om jag inte fick fortsätta med det. Det sitter faktiskt några fjun här och där. Tyvärr är det bara min flickvän som märker av dom. Jag får inte pussa henne"

Patrik Thornéus