Frölundas snabbknock

Frölundas supertrio åkte sönder Timrå: Vi trivs ihop på isen

1 av 2 | Foto: RALF BERGMAN
snabbskrinnare Jonas Johnson, Niklas Andersson och Tomi Kallio åkte åttor runt förvirrade Timråbackar i går. Det ledde till mål - många mål. Här är det Johnson som elegant skickar in 2-1.
HOCKEY

TIMRÅ

Jonas Johnson två mål, Tomi Kallio två mål och två assist och Niklas Andersson två passningspoäng.

Frölundas superkedja har presenterat sig.

- Klart det har varit lite frustrerande. Jag tycker inte att jag varit så dålig, inte alls, men inte heller lika bra som jag själv hoppats på, säger Jonas Johnson om kritiken.

Jonas Johnson kallas ibland "elitseriens bäste spelare", men i kvartsfinalserien mot Modo försvann han helt och noterades bara för en poäng på sex matcher.

Kraven är höga på 32-åringen, som de senaste säsongerna varit en av Frölundas bästa spelare.

Kanske rentav den bäste.

- Det är klart att det finns förväntningar, men ändå sätter man den största pressen på sig själv. Jag vill alltid spela bättre och sällan nöjd, säger Jonas Johnson.

Visade klassen

Mot Timrå - i den första semifinalen - visade han sin klass. Tillsammans med Tomi Kallio och Niklas Andersson åkte han sönder Timrå.

Totalt gjorde superkedjan åtta poäng.

- Äsch, det var inte så speciellt. Mitt första mål var en retur och den andra" Ja, det var ett rätt snyggt anfall, som jag bara avslutade, säger Jonas Johnson blygsamt.

Ett par meter därifrån - på en testcykel - trampar Tomi Kallio, vald till matchens lirare, bort mjölksyran och lyssnar på Jonas.

- En av anledningarna till att jag valde Frölunda var att jag när jag skrev på fick ett halvt löfte om att få spela med Jonas och Niklas. Dom är fantastiska hockeyspelare. Niklas är otroligt skridskostark och Jonas bidrar med sin storlek och klokhet, säger Tomi Kallio.

- Det är bara att tacka och ta emot.

Alla gillar pucken

Sedan trion började spela tillsammans har den producerat mycket poäng, men kanske inte i den utsträckning som man kunde förvänta sig av tre spelare i yppersta landslagsklass. Problemet har varit att alla tre gillar att hålla i pucken.

- Vi är väl rätt puckkära, det är vi, men jag tycker ändå inte att det är några större problem nu. Vi har lärt oss att släppa pucken och i dag fungerade det ju, säger Jonas Johnson och skrattar.

För Jonas Johnson finns det bara ett mål den här säsongen och det är SM-guld med Frölunda.

Med superkedjan kan drömmen bli verklighet.

Patrik Thornéus