Timrå - Frölundas nya favoritlag

- Dom vill anfalla och är roliga att spela mot

HOCKEY

GÖTEBORG

Efter defensiva, tråkiga Modo väntar glada, offensiva Timrå.

Ett lag som Frölundas spelare har respekt för.

Och gillar att möta.

- Timrå spelar positiv ishockey och är roliga att spela mot, förklarar Tomi Kallio.

Foto: NIKLAS LARSSON
MÖTER ÖNSKELAGET Frölunda har äntligen klarat av "spöklaget" Modo. Nu har pressen på seriesegrarna släppt något och spelarna stortrivs i kampen med Timrå om en finalplats. Succélagets spelar en positiv ishockey. Den kanske inte är enklare, men betydligt roligare för Frölundaspelarna att ta sig an. "Det är bra för dom, bra för oss och framför allt för publiken", säger Tomi Kallio.

Ingen som såg första semifinalen mellan lagen säger emot. Tio mål och massor av målchanser av två lag som vill framåt och spela anfallshockey.

- Det ska Timrå ha heder av. Det är bra för dom, bra för oss och framför allt för publiken, säger Kallio.

Som gjorde fyra poäng i söndags. Två mål och två assist förde upp finländaren i toppen av slutspelets poängliga. Dessutom är han bäst med nio plus i plus/minus-ligan.

- Det var en bra match för vår kedja och vi trivs när det blir lite ytor, säger Kallio.

Spelar utan press

Flera av Frölundas spelare är inne på samma linje. Matcherna mot Timrå blir roligare. Därmed inte sagt att det skulle bli lättare eller att de tror att Timrå är en lättare motståndare.

- Det är ändå inte samma press nu som det var mot Modo. Nu är det jämnare på något vis. Modo spelade nästan bara på våra misstag och gjorde det dessutom bra, säger en småskäggig Henrik Lundqvist.

Matcherna mot Modo var tuffa och inte minst förlusten hemma i den femte kvartsfinalen sved rejält. Men ur den förlusten kom en positiv effekt.

- Alla var oerhört besvikna och arga då. Men efter den matchen svetsades vi samman ordentligt som ett lag. Sedan åkte vi ju upp till Ö-vik och gjorde vår bästa match, förklarar Kallio.

Också Jonas Johnson fick lite islossning senast när han gjorde två snygga mål. Under kvartsfinalen mot Modo var det tätt, trångt och målsnålt. Mot Timrå blev det plötsligt ytor och möjligheter att spela.

Offensiv hockey

- Timrå vill ju anfalla och det har dom visat hela säsongen, säger Johnson.

Som inte tror att det blir några större skillnader i semifinalmatcherna framöver. Det kommer att fortsätta att bli gladhockey.

- I grunden vill dom spela offensivt och det kommer dom nog att fortsätta med, tror Johnson.

En annan anledning till att Frölunda tycker om att möta Timrå är att laget har fem raka segrar i deras inbördes möten i år. Men det är inget värt just nu.

- Nej, det har varit täta matcher och det är lite tillfälligheter som gjort att vi har vunnit. Det går inte att slappna av för då förlorar man direkt, säger Johnson.

Och vinner Frölunda i kväll är det mycket som talar för att laget går till final - för första gången sedan -96.

Tomi Kallio tror på en bra match.

- Vi kan spela ännu bättre hemma, säger han.

Martin Strömberg ([email protected])