Målskytten hårdbevakad - då klev en slitvarg fram

HOCKEY

KARLSTAD

Hannes Hyvönen är målskytten som motståndarna håller ett vakande öga på.

Peter Nordström är den bortglömde målskytten.

I går gjorde de varsitt mål i spel i numerärt överläge när Färjestad vann med 3-1 och skaffade sig en 2-0-ledningmot Djurgården.

- Vi har skaffat oss en stor fördel. Nu gäller det bara att utnyttja dem. Men varför ska inte det här kunna vara över på fyra matcher, säger Peter Nordström.

Nordström stod för slagskottet som betydde 1-1 6.08 in på andra perioden, Hyvönen gav hemmalaget ledningen 14.07 in på perioden sedan han petat in en retur från Djurgårdsmålvakten Joaquin Gage.

- Tänk att jag gör mål på slagskott i power play, det tror jag aldrig hänt tidigare. Men jag såg att ett par djurgårdare åkte och bytte samtidigt som backen stod upp högt i banan. Det blev nästan så att jag blev fri från röd och jag hade gott om tid att sikta, säger Nordström om skotten som gick mellan Gage benskydd.

Slitvargen Nordström är på god väg att bli målskytten Nordström i slutspelet. Målet var hans fjärde så här långt.

- Jag vet inte vad som hänt, jag brukar ha dubbelt så många assist som mål. Men nu är det tvärtom. Fast jag klagar inte, säger Nordström.

Ändrade spelet

Om Nordström är en något överraskade målskytt så är Hannes Hyvönen är desto mer väntad.

Efter elva mål på tio matcher i elitserien fick Hyvönen snabbt ögonen på sig. Igår gjorde han sitt tredje slutspelsmål - det tredje på en målvaktsretur.

- Jag har fått ändra mitt spel lite eftersom motståndarna har klivit upp hårdare på mig på slutet. Därför har jag sökt mig mera in på mål på slutet, säger Hyvönen.

Slog in en retur

Vilket även det givit resultat. I går plockade han till sig en retur på djurgårdsmålvakten Gage och lyckades skjuta 2-1-målet.

- Jag hade lite tur som fick dit den.

Färjestads senaste Finlandsförvärv gladdes annars mest åt att laget fick utdelning i spel i numerärt överläge igen.

- Det är en av de viktigaste sakerna i ett slutspel, att få power play att fungera.

Patrick Kipler