”Wikegård är desperat”

Färjestads tränare till attack mot kollegan i Djurgården

1 av 2
Färjestads tränare Bengt Åke Gustafsson, Tommy Samuelsson och Bo "Kulon" Lennartsson.
HOCKEY

Efter matchen senast gick Djurgårdens tränare Niklas Wikegård till hårt angrepp mot domaren Ulf Rådbjer.

Nu kan inte Färjestad hålla tyst längre.

- Wikegård är en desperat man som sprattlar. Hans utspel är riktigt pinsamma, säger FBK-tränaren Bo "Kulon" Lennartsson.

Niklas Wikegård var vansinnig efter förlusten senast i Karlstad (1-3). Han anklagade Färjestad för att spela ryggsäckshockey, spelarna för att filma och Ulf Rådbjer för att blunda för rena övergrepp.

Bo "Kulon" Lennartsson är irriterad.

- I slutspel blir nog alla tränare lite blåögda, men Wikegårds utspel är riktiga lågvattensmärken. Alla som såg matchen förstår nog vad jag menar. Sätter han sig ner och analyserar lite fattar nog även han, men frågan är om han vill se sanningen? säger FBK-tränaren.

Han vill egentligen inte ge sig in i en ordväxling, men samtidigt kan han inte låta bli att kommentera Niklas Wikegårds utspel.

"Gråtvals hjälper inte

"Kulon":

- Nej, den är helt obefogad. Han är desperat och vill på alla sätt skaffa sig fördelar inför matchen i morgon (läs: i dag). Och det är klart, ligger man under med 0-2 kanske det är enda sättet", säger Bo Lennartsson.

- Men jag tror inte det räcker med att Wikegård går ut och drar en gråtvals. Rådbjer är rutinerad och faller inte för trycket. Wikegård hoppas få psykologiska fördelar, men det kan han nog glömma. I ett slutspel dömer dom bästa domarna, dom som orkar stå emot trams.

En trist efterspel

Bo Lennartsson tycker det är synd att efterspelet till matchen senast blev så trist.

- Det var två lag som gav och tog. Det var tufft och det var jämnt. Vi var lite bättre och vi vann. Svårare än så var det inte, säger "Kulon".

- Jag hoppas att det blir likadant i fortsättningen. Men över 60 minuter har vi varit bättre i båda matcherna. Det hoppas jag att Wikegård också noterat.

I Dif-lägret var man fortfarande i går besvikna över domarinsatsen i Karlstad.

- Jag har sett matchen på video två gånger och är lika övertygad som senast. Spelarna i Färjestad använder klubban till så mycket mer än att spela ishockey, säger assisterande tränaren Robert Nordmark.

- Under Sweden Hockey Games hade vi ett möte med domarna. Då lovande dom av beivra sådant här, men vad har hänt? Ingenting.

I dag fortsätter holmgången i Globen och Ulf Rådbjer dömer.

Upplagt för en ny konflikt?

Patrik Thornéus