Frölunda spelade 13 minuter i överläge – utan att göra mål

”Vi visade hjärta och själ men det fungerade ju inte ändå”

HOCKEY

GÖTEBORG

Det finns två situationer som är livsviktiga i ett slutspel.

Tekningar och powerplay.

Frölunda är just nu dåligt på båda.

– I dag visade vi hjärta och själ men det fungerade ju inte ändå, säger Tomi Kallio.

Foto: BOBBO LAUHAGE
”Vi visade hjärta och själ men det fungerade ändå inte”, tvingades Tomi Kallio konstatera efter att Timrå besegrat Frölunda efter sudden death.

I går spelade Frölunda 13 minuter i numerärt överläge utan att göra mål. I slutspelet totalt är siffrorna över 81 minuter och tre gjorda mål.

– Vi skapar mycket chanser men jag har inget direkt svar på varför det inte fungerar just nu, säger Kallio och skakar på huvudet.

I en tät match som den i går när det skapas få chanser med lika många spelare på isen är det livsnödvändigt att producera i powerplay.

– Det är för jävligt men det är vi som sänkt oss. Vi spelar mycket sämre nu än i grundserien, säger Oscar Ackeström självkritiskt.

Förstafemman skapade bra tryck vid flera tillfällen igår men det är något som hela tiden går snett. En passning lite för sent, tidigt eller någon decimeter för långt bak är allt som krävs för att chansen ska gå förlorad.

– Vi måste faktiskt ge Timrå credit för deras boxplay också. om gör det bra, säger Kallio.

Oscar Ackeström efterlyser bättre fart och att det behövs ännu mer jäklar anamma inför nästa semifinal i Frölundaborg på måndag.

– När vi tappar farten så har vi ju överhuvudtaget inget powerplay men vi har det i oss och det kommer att visa sig, säger han.

Också Tomi Kallio vägrar tänka negativt trots gårdagens förlust. Det är så här det ska vara i en semifinal i slutspelet.

– Vi måste hålla lagkänslan högt. Det är 2-2 i matcher och vi har fortfarande fördel, säger han och pressar fram ett leende.

Västra Frölundas misslyckade spel i powerplay – period för period

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM