Wikegård: Tungt - vi var mycket bättre i dag

Utslaget - men laget siktar på drömvärvningar

HOCKEY

KARLSTAD

Djurgårdens tränare Niklas Wikegård sammanfattade förlusten med ett ord:

- För djävligt.

Samtidigt är planeringen inför nästa säsong i gång och högst upp på önskelistan står NHL-proffset Patric Kjellberg.

- Vi har pratat med honom och det finns en chans att han flyttar hem. 50/50, ungefär, säger Wikegård.

Wikegård.

Djurgården föll med flaggan i topp. Laget pressade - mot alla tips - Färjestad och med lite större skärpa i avslutningarna hade serien fortsatt i morgon i Globen.

- Skulle vi ha vunnit den här fighten hade vi gått till final, det är jag övertygad om. Färjestad såg trött ut och jag tror att laget hade vikt ner sig i match sex och sju, säger Niklas Wikegård.

Och fortsätter:

- Nu förlorade vi i dag och det känns otroligt tungt. Vi var klart mycket bättre, men lät dom komma in i matchen. Tyvärr.

Dif-tränaren är lugn och samlad - trots allt.

- Jag är jättestolt över grabbarna. Dom har gjort ett hästjobb under vintern och i slutspelet. Det finns en framtid för det här laget, säger Niklas Wikegård.

Arbetet inför nästa säsong har redan börjat och Djurgården har redan tittat på ett par spelare. Bland andra Anaheim-proffset Patric Kjellberg, vars kontrakt går ut efter den här säsongen.

- Han är i valet och kvalet. Vi har pratat med honom ett par gånger och han bestämmer sig efter säsongen. Patric har byggt hus på Värmdö och dessutom börjar hans grabb i skolan. Det talar för oss. Vi kan bara hoppas, säger Niklas Wikegård.

Och fortsätter:

- Det finns fler intressanta namn där borta. Espen Knutsen och Daniel Tjärnqvist, till exempel. Men dom kanske vi får vänta på en säsong till eller så. Men jag är övertygad om att dom kommer till Djurgården när dom väl bestämt sig för att återvända.

Wikegård medger att Djurgården inte har materialet som krävs för att kunna utmana lag som Färjestad och Frölunda.

- Inte riktigt, men jag tror det här kan vara början på en ny storhetstid. Vi har ett bra lag redan nu och med några duktiga nyförvärv ser det lovande ut inför nästa säsong.

Niklas Wikegård har varit rubrikernas man under slutspelet, men nu är säsongen över och han får semester.

På väg ut från Löfbergs Lila Arena stannade han vid FBK-klacken - som skanderade "Wikegård kan inte vinna" - tystade ner den och tog till orda.

- Vad jag sa? Jag tackade för stödet och önskade dom lycka till i fortsättningen, säger Dif-tränaren.

Ironiskt eller inte.

Klacken jublade och Niklas Wikegård försvann från arenan.

Som förlorare.

Patrik Thornéus