Eldebrink klar för Södertälje

Lämnar Timrå nästa säsong - trots succén i elitserien

HOCKEY

Tränaren Anders Eldebrink lämnar Timrå - trots succén i elitserien och slutspelet.

Ny klubb blir Södertälje SK.

Anders Eldebrink.

Anders Eldebrink är ett namn som starkt förknippas med Södertälje SK.

Han är klubbens meste och populäraste spelare genom tiderna.

När Anders Eldebrink lämnade föreningen som sportchef 2000 trodde många att det var sista gången Södertälje och Anders Eldebrink samarbetade.

En schism låg nämligen bakom att Eldebrink lämnade Södertälje.

Nu är han på väg till Södertälje igen.

Enligt källor inom klubben har Anders Eldebrink och kamraten, tillika Södertäljes sportchef, Mats Hallin kommit överens om att Eldebrink ska leda laget tillsammans med Timo Lahtinen nästa säsong.

Hårt slag för Timrå

För Timrå är det ett hårt slag.

Tillsammans med Kenta Johansson har Eldebrink gjort ett jättearbete och sett till att Timrå haft ett av elitseriens bästa försvar den här säsongen.

I kväll spelar Eldebrinks Timrå en sjätte semifinal mot storfavoriten Frölunda och att bara tagit sig dit är en jättebedrift av den nederlagstippade klubben.

Anders Eldebrink vill inte prata om nästa säsong.

Tar en sak i taget

- Nu är det Timrå som gäller. Och nästa säsong koncentrerar vi oss på när Timrå spelat färdigt. Jag har inte bestämt mig för vad som händer i framtiden, säger han.

En stark bidragande orsak till att Eldebrink lämnar Timrå är hans sociala liv.

Han är fortfarande skriven i Strängnäs och ska bygga hus på en strandtomt i Strängnäs, som ligger bara någon mil från Södertälje. Lägg därtill att hans barn bor i Mariefred, strax utanför Strängnäs, och bland annat sonen behöver hjälp i form av skjuts till hockeyträningar och liknande.

För Södertälje är det en dröm att få tillbaka Anders Eldebrink, som har sin tröja upphissad i Scaniarinkens tak. Södertälje slutade nia i elitserien - en missräkning. Laget värvade en rad namnkunniga spelare inför säsongen, men spelet fungerade inte och fansen var mycket missnöjda med resultatet.

Har spelat i sex VM

Tomas Ros