”Conny gnäller för att han är pressad”

Timrås coach Kenta Johansson om ordbråket.

HOCKEY

TIMRÅ.

Bråket tog fart i måndags.

I kväll fortsätter den heta fajten – på och utanför isen.

– Conny gnäller alltid när han är pressad, säger Timrås coach Kenta Johansson.

Sjätte semifinalen. Alla knep är tillåtna.

Ibland verkar det psykologiska spelet lika viktigt som det på isen.

– Visst, det är ju slutspel. Då hör den kampen till, säger Kent Johansson.

I den ena ringhörnan – en 57-årig värmlänning med svart blick, tjurig vinnarskalle och en lång meritlista. I den andra hans lågmälde, betydligt mindre rutinerade utmanare. Stockholmaren som nu verkar ha fått nog av sin kollega i motståndarbåset.

”Han är stressad”

– Conny gnäller alltid när han är pressad. Det är tecken på att han är stressad av situationen, jag tror inte han hade räknat med att vi skulle bjuda dem så här tufft motstånd, säger Kent Johansson dagen efter den häftiga ordväxlingen i Frölundaborg.

Det var då, efter match fem som Frölunda vann med klara 5–1, som de båda coacherna rök ihop på presskonferensen. Den verbala slagväxlingen var intensiv och fick till slut Evensson att lämna presskonferensen i vredesmod. Dessförinnan hade han svurit över Timrås fula spel i allmänhet och Christian Sjögrens och Henrik Erikssons i synnerhet.

– Era spelare stod och högg framför mål hela tiden, kontrade Kenta Johansson då varpå Conny muttrade något om TIK:s reservmålvakt Fredrik Andersson som rök ihop med Frölundas dito Fredrik Norrena i spelargången. Men det var Kentas ”det är ett jävla gnäll på dig varje gång” som fick Evensson att se rött, svart och vem vet vad innan han vände på klacken och gick.

”Vi är förbannade”

– Det är bra för oss att Conny uppträder lite skärrat. De hade nog inte räknat med ens sex matcher mot oss, säger ”Lill-Kenta” och tillägger snabbt.

– Och vi säljer oss dyrt i kväll. Vi är förbannade nu.

Conny Evensson ligger lägre inför kvällens fajt. Apropå bråket i måndags och Johanssons uttalande under gårdagen säger han bara:

– Jag och Kenta hade olika uppfattning om hur matchen såg ut. Och jag är absolut inte skärrad.

Att han skulle vara en gnällspik fnyser han bara åt.

– Jag har väl rätt att få säga vad jag tycker?

Kampen fortsätter

I kväll fortsätter matchserien.

Och den psykologiska kampen.

– En hel del av alla hårda ord är sagda i stridens hetta, utan baktankar, men visst finns det en viss grad av medvetenhet i allt tjafs, det tror jag. Det hör väl till i ett slutspel, säger Kent Johansson lite finurligt.

Medvetet eller inte – i kväll lär indianhövding Evensson och kaxige uppstickaren Johansson snacka så det ryker igen.

Må bäste mun vinna.

Ordboxningen - rond för rond

Konstantin Foussianis

ARTIKELN HANDLAR OM