Hej hå, hej hå, till SM-final vi gå...

Frölunda fick flytta träningen - och gå till hallen

HOCKEY

GÖTEBORG

Hästar i Scandinavium och handboll i Frölundaborg.

Då får SM-finalisterna Frölunda träna i lilla Slottskogshallen.

Och gilla läget.

- Man är ju nästan uppvuxen härinne så det är inga problem, berättar Patrik Carnbäck.

Foto: ANDERS DEROS
NOSTALGITRIPP Henrik Lundqvist fick sätta på skydd på skridskorna och gå till Slottskogshallen när hästar intagit Scandinavium och handboll spelades i Frölundaborg. Lagkamraten Patrik Carnbäck hade inga problem med det. "Jag är nu nästa uppvuxen härinne", säger han.

Det fanns ingen som knorrade över den lilla promenaden från Frölundaborg till Slottskogshallen över parkeringsplatsen. Tvärtom, de flesta verkade trivas i den lilla mysiga hallen.

Och Patrik Carnbäck, hockeyfostrad i Bäcken, har gjort hundratals träningar i den lilla hallen. Men det var ett tag sedan.

- Det var ju här och på Ullevirinken som man tränade jämt när man var liten. Men det är ju väldigt många år sedan jag tränade här senast. Men det är kul att vara här igen, berättar han.

Lite speciell nostalgikänsla kanske att trippa fram med skydden på som man gjorde när man var liten. Och själva träningsförhållandena var det inget fel på.

- Senast jag tränade här var väl med Tv-pucklaget 1995 eller något. Jag gillar det, isen är bra och någon träning nån gång emellanåt är inga problem, säger Magnus Kahnberg, som har hittat formen igen lagom till finalen.

"Det känns skönt"

I sista semifinalen mot Timrå gjorde han det viktiga 3-0 helt på egen hand och har skrapat ihop fem poäng totalt i slutspelet.

- Ja, det känns skönt och självförtroendet är på väg uppåt igen.

Och av träningen att döma fortsätter Kahnberg ihop med veteranen Carnbäck medan Jari Tolsa spelar med Jonas Esbjörs.

- Ja, det verkar så och det har fungerat jättebra när vi rullar runt med tre centrar. Tror att det blir lite svårare för motståndarna att lära sig vårt spel då också, säger Magnus Kahnberg.

Som varit med och vunnit tre matcher mot Färjestad den här säsongen. Han har respekt för Färjestad men känner sig stark.

- Det är ju ett bra lag och det blir alltid speciella matcher, men vi har ju slagit dom tre gånger och det känns ju bättre än om vi hade förlorat tre, säger Kahnberg.

Tuff väg till finalen

Efter två tuffa serier mot Modo och Timrå verkar de flesta Frölundaspelarna skakat av sig den eventuella press de kände tidigare. Favoritstämpeln är borta och nu tror de flesta på en jämn, oviss finalserie.

- Alla njuter nog just nu och det känns som att man gjort vad alla krävt av en. Nu ska det bara bli kul, förklarar Henrik Lundqvist som också tyckte isen var okej i Slottskogshallen.

I dag åker Frölunda upp till Karlstad och tränar inför första finalen i morgon.

Tävling!

Martin Strömberg