Vänskap lagd på is

Prestberg till bäste vännen: Vi hörs först efter finalen

HOCKEY

KARLSTAD

Färjestads Pelle Prestberg, Marko Jantunen och Radek Hamr har alla spelat i Frölunda.

Och kontakten med spelarna har de behållit.

Men nu är vänskapen lagd på is.

- I fredags pratade jag med Peter Ström. Vi bestämde oss för att inte höras mer innan finalen är färdigspelad, säger Pelle Prestberg.

Pelle Prestberg spelade i Färjestad, bytte till Frölunda 2000 och återvände till Karlstad inför den här säsongen. Jantunen var i Frölunda och flyttade till Färjestad 1999. Hamr började också sin elitseriekarriär i Göteborg och tränaren Conny Evensson har gjort resan tvärtom - lämnat Värmland för Göteborg, precis som finske backen Erik Kakko.

Liknande klubbar

Ja, ni hör själva.

- Det är rätt naturligt att det blir så. Klubbarna påminner om varandra och som spelare kommer man lätt in i gänget. Alla som trivs i Färjestad trivs i Frölunda och alla som trivs i Frölunda trivs i Färjestad, säger Pelle Prestberg.

Så sent som förra säsongen spelade han i Göteborg.

- Det är kanonkillar och socialt var staden bra att bo i. Jag håller fortfarande kontakten med flera av spelarna i laget, säger Pelle Prestberg.

Hans bästa vän från Frölunda-tiden är Peter Ström - precis, han som avgjorde första finalmatchen i förlängningen.

- Under säsongen har vi pratat med varandra flera gånger per vecka, men nu är vi fiender. I fredags sa vi upp bekantskapen. Det sista han frågade mig var om jag kunde hjälpa honom med ett par biljetter. Det fick jag fixa innan vi lade på luren, säger Pelle Presberg.

Sliter hårt

Och fortsätter:

- Vi har ingenting att säga varandra just nu. Efter säsongen ska vi reparera förhållandet. Men om det nu var någon i Frölunda som var värd att bli matchhjälte så var det just Ström. Han sliter hårt och får aldrig några rubriker.

I dag fortsätter finalserien med match i Göteborg. Trollgubben Marko Jantunen var publikfavorit i Scandinavium och fansen har inte glömt honom - trots att han bytt klubb.

- Ser fram emot att spela inför en fullsatt arena. Det kommer att bli jäkligt bra tryck, precis som här, säger Jantunen.

- Och den här gången är det våran tur att vinna, tillägger han.

Sveriges två bästa lag möts i ett Västderby.

Syskonen ska göra upp om SM-guldet.

Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM