Henke frisk - och sjukt bra

Har varit febrig: I dag kände jag mig lätt

HOCKEY

GÖTEBORG

I går var Henrik Lundqvist frisk.

Men det är sjukt vad bra han var.

- Jag hade marginalerna på min sida idag, förklarar han enkelt.

Foto: LASSE ALLARD
vägg - igen Henrik Lundqvist var fenomenal i Frölundamålet och gjorde en rad nyckelräddningar - räddningar som ger göteborgarna guldläge.

Sanningen är i varje fall lite svårare än så. Han snuvade Färjestad på åtminstone tre klara mål med sina blixtsnabba sidledsförflyttningar. Något som har blivit Henke Lundqvists signum.

- Det viktiga är att själva räddningen görs en bit ut från kassen så att man inte hamnar inne i målet, förklarar han.

I första perioden fick Peter Hammarström pucken nära mål till höger. Lundqvist gjorde en snabb förflyttning och räddade med magen.

I andra kom Bäcker och Hyvönen två mot en. Hyvönen fick passet rakt framför mål. Lundqvist gick ner i split och räddade med benskydd och arm.

- Mmm, den var bra. Man vet ju att passningen ska komma men man kan ändå inte tjuva och släppa närmsta stolpen så det är svårt när dom kommer så, förklarar Henrik Lundqvist.

Flera nyckelräddningar

Lite senare smög Radek Hamr upp vid bortre stolpen i powerplay men Lundqvist hann dit igen och täppte till. Den typen av räddningar vinner matcher.

- Han gjorde 3-4 nyckelräddningar som var snudd på overkliga och det är precis vad man behöver såna här matcher, berömmer lagkompisen Tomi Kallio.

Och efter feber och problem med bihålorna under några dagar känner sig Henrik Lundqvist fullt frisk igen. Och det är ju en viss skillnad.

Bättre aggressivitet

- Jag har känt mig tung i huvudet och tung i kroppen. I dag var det lättare och jag hade bättre aggressivitet igen, berättar han.

Men till slut fick han släppa en puck bakom sig. Dieter Kalt släppte iväg en lös, lurig backhand från nära håll som slank under armen på Lundqvist och gav Peter Nordström öppen kasse.

- Lite snöpligt när det kom så tidigt i tredje men backhandskott är jäkligt svåra. Det gäller att täppa till med armen men den slank igenom, berättar Henrik Lundqvist.

Men han vill inte berätta vem som står nästa match trots att det redan är bestämt.

En inte alltför avancerad gissning är att Lundqvist får fortsätta så sjukt bra som han var i går.

Webbtv-intervju med matchhjälten

Facit mot Färjestad: 5 matcher - 5 segrar

Martin Strömberg