Frölundas superfarsa

Backjätten sänkte Färjestad - sedan firades han av Anton, 3

1 av 2 | Foto: LASSE ALLARD
tuff hjälte Hårt uppvaktad framför Färjestads mål rakade Ronnie Sundin in 1-0-målet för Frölunda. Inget drömmål, precis - men väl ett typiskt mål från en kämpe som Sundin. Efter målet orkade aldrig Färjestad resa sig och Frölunda leder finalserien med 2-0 i matcher.
HOCKEY

GÖTEBORG

Mål igen och daladans av bara farten.

Ronnie Sundin har aldrig varit bättre.

- Vi har fått en riktig smakstart, säger han efter andra raka finalsegern.

Ibland är det enkelt att se vad som skiljer två lag åt. I går var Ronnie Sundin en stor skillnad. Han krigade, vann puck, spelade enkla snabba pass som gick fram och gjorde mål igen.

- Pucken hamnade på mitt klubblad rakt framför mål, försöker Ronnie förklara.

Daladans efter målet

Nåja, målet i sig var kanske inte något mästerverk. Han petade in en retur efter ett skott från Magnus Johansson. Men förarbetet där han vann kampen med Jonas Frögren framför mål var en av alla dessa små detaljer som gör att en match vinns eller förloras. Och efter målet bjöd Ronnie på dansuppvisning av glädje.

- Den gången lyckades jag väl ganska bra, säger Sundin.

Det är aldrig lätt att prata om sig själv och att Ronnie Sundin skulle framhäva sig själv är ungefär lika troligt som att Conny Evensson skulle säga att SM-guldet är klart. Det finns inte. Men att Ronnie Sundin är i sitt livs form lagom till finalerna kunde alla se i går.

Försök till förklaring?

- Jag tycker väl att ganska mycket press har släppt till finalen och det känns inte så krampaktigt som det gjorde vissa matcher i kvart och semi, berättar Ronnie Sundin.

"Vi har vunnit rättvist"

Och den mentala biten är viktig. Den kan spela kroppen underliga spratt och de båda finalerna har hittills bjudit på positiv ishockey även om det ibland igår var lite mer hakningar och fasthållningar än i match ett.

- Det är roliga matcher och jag tycker vi har vunnit rättvist även om vi har haft marginalerna på vår sida ibland. Det måste man ha, säger Ronnie Sundin.

Som nu seglar upp i toppskiktet av slutspelets poängliga på köpet.

Hotar Kallio i poängligan

Med sina fyra mål och fyra assist är han på fjärde plats och har gjort lika många mål som i hela grundserien. Han är bara sex poäng efter klubbkompisen Tomi Kallio. Sundin själv ler och börjar nästan skratta när han hör det.

- Det bryr jag mig inte om. Den får gärna Kallio vinna, bara vi vinner matcherna, förklarar han och ler.

Efter matchen och alla närkamper och hårda tag blir det snabbt ombytta roller för Ronnie Sundin. Lilla Anton, 3 år, viftar med sin piratflagga och undrar förmodligen varför alla vill prata med pappa hela tiden istället för att leka med honom.

Sanningen är att Pappa var bäst igen.

Fakta/Ronnie Sundin

Martin Strömberg