Jätteförlust - då sågar alla Brynäs

Brynäs supportrar hyllade motståndarlaget - gjorde vågen med den jublande Skellefteå-publiken

HOCKEY

SKELLEFTEÅ

Utspelade, avklädda, krossade - välj vad ni vill.

Brynäs åkte i alla fall på en rejäl omgång stryk uppe i Skellefteå isstadion.

- Fy fan, vilken vidrig inställning grabbarna visade upp, säger tränaren Gunnar Persson.

Foto: PERNILLA WAHLMAN
Ram släppte elva puckar.

Persson kunde inte dölja sin besvikelse efter den förkrossande stora förlusten.

- Jag vet inte om Pasi (Mustonen, tränare i Skellefteå) varit med om en match där man står i båset och ingenting kan göra. Jag var i alla fall med om det i dag, säger han.

- Vi har spelat så bra hela kvalserien och så kommer det här. Jag skäms, för de andra lagens skull måste vi kunna prestera bättre hockey än vad vi gjorde i dag.

Fansen bytte sida

När andra perioden var över stod det 9-2 till hemmalaget och de sista tjugo minuterna av matchen åkte Brynäs bara runt och väntade på slutsignalen. Den lilla supporterskara som åkt upp från Gävle ägnade sig då åt att hylla motståndarlaget och göra vågen med den jublande Skellefteåpubliken...

- Killarna kom visserligen fram efteråt, tog mig i hand och bad om ursäkt för matchen, men det var ju så dags då, säger Gunnar Persson.

"En stor skandal"

Brynäs följs åt till elitserien av Linköping. Men trots LHC:s seger mot Rögle kunde tränaren Torgny Bendelin inte hålla tillbaka ilskan mot Brynäs.

- Det är en stor skandal att en så klassisk förening beter sig så, säger han.

- Dom kunde tagit igen vår fina målskillnad som vi slitit för. Jag skäms över att vara hockeyrepresentant när sådant händer.

Anders Rönmark , Lasse Wahlund

ARTIKELN HANDLAR OM