Frölunda Indians vill slå rekord

”Vi kan locka 30000 åskådare”

HOCKEY

Svenska mästarna jublar över planerna för den nya superarenan. Frölunda Indians vill slå tidernas publikrekord för svensk ishockey.

– Gör vi det till en fest och stor händelse är det väl inte omöjligt att vi kan få 25000–30000 åskådare, säger ordföranden Mats Ahrdian.

Frölundaledningen har fått fortlöpande information om planerna för den nya arenan och Mats Ahdrian välkomnar förstås nyheten om en hypermodern arena för multievenemang.

Det kan ge tidernas största hockeyfest i Sverige.

Alla kan se Frölunda

– Om dom kan skapa en arena som vi vill presentera för vår hockeypublik är vi mycket intresserade att lägga matcher där. Men för oss är det viktigt att publiken kommer nära isen och händelserna. Det är ju så man ska se ishockey, säger Ahdrian.

Frölunda hade fullt hus i Scandinavium från januari och framåt och intresset för finalen mot Färjestad var hysteriskt. Klubbledningen spekulerar i att de kunde sålt uppåt 30 000 biljetter om det bara funnits plats.

– En sån här arena öppnar ju för att vi kan erbjuda alla att se Frölunda, säger Ahdrian.

Men ni har inga planer på att lämna Scandinavium?

– Nej, nej. Sånt här gör man till en stor händelse en eller ett par gånger per säsong och med en bra framförhållning och planering kan vi göra det till en stor fest.

PeO Larsson